RX Vega 64 için 600TL'ye PSU önerisi

Yorumlarınız için teşekkürler, önerilerinizi dikkate alıp ekran kartı olayını biraz daha düşüneceğim. Anlamadığım bir nokta, yakın zamanda Nvidia kartları ile freesync kullanılabilecek demişsiniz bu kesin bir bilgi mi yoksa söylenti mi? Ve Nvidia kartlarında freesync kullanılabilecekse bu yeni çıkacak nvidia kartları için mi geçerli yoksa şuan piyasada olan kartlar için de geçerli mi?
1 gün önce CES fuarında söyledi ancak test edilen 400 monitörden sadece 12'si direkt uyumluymuş diğerleri ile ilgili bilgi yok belki artarda kesin değil.
En kötü aceleniz yoksa ilkbahar yada yazın çıkacak olan yeni AMD kartları almanızda fikrim illa Freesync kullanılacaksa.
Bu fuarda tanıtacaklar bu hafta olması lazım tarihi duyururlar belki o an.

Nvidia yeni açıklama yaptı kullanılacak orası kesin. Büyük ihtimalle eski nesil kartlarda dahil şu anlık sadece 12 monitör uygun dediler ve listesini yayınladılar. Başka yerde okuduğum habere göre de listede olmayan monitörler haricindeki Freesync'li monitörlerde ise elle aktif edilebilecekmiş. bence Nvidia hepsine destek verecek ama laf oyunu yapıyorlar. Tepki çekmemek için bu bu monitörler uygun diye algı oluşturuyorlar. Bunu yapmazsa millet diyecek madem bu iş daha ucuza oluyordu bu kadar kolaydı bizi niye öptünüz o kadar paraya monitör kitlediniz diye. Kısaca hocam tavsiyem yeni kartları bekleyin o arada da bu Freesync olayı netleşir iyice incelemelerde gelmeye başlar sizde ona göre karar verirsiniz. Bu arada bende Freesync destekli bir monitör kullanıyorum. Nvidia sistemimi sattım hem güncellemek hemde Amd karta geçip Freesync kullanmak için ama Nvidia'nın bu hamlesi beni de düşündürmeye başladı. Amd'den güzel kartlar gelmezse ve Freesync olayı çözülürse Nvidia kart almayı düşünüyorum size de aynısını tavsiye ederim.

Ekran kartım nvidia (1070 ti), monitörüm ise freesync destekli(144hz). Bu ikiliyi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Nvidia ayarlar panelinden dikey senkronizasyon ayarını açtığınız vakit ekranda yırtılma vs bir problem yaşamazsınız/yaşamadım.
Madalyonun diğer yüzünde arakadaşların da dediği gibi amd'nin ekran kartı yarışında böylesine geri kaldığı bir dönemde yalnızca freesync özelliği yüznden tercih etmek inanın paranıza yazık etmek ve ediyor olacağınız anlamına gelir. Çünkü yapacağı yüksek elektrik sarfiyatı buna sebep olacaktır.

Kartınız güçlü ise dikey senkronizasyon ile sabit fps alarak yırtılma probleminin önüne geçilebiliyor zaten.

1 gün önce CES fuarında söyledi ancak test edilen 400 monitörden sadece 12'si direkt uyumluymuş diğerleri ile ilgili bilgi yok belki artarda kesin değil.
En kötü aceleniz yoksa ilkbahar yada yazın çıkacak olan yeni AMD kartları almanızda fikrim illa Freesync kullanılacaksa.
Bu fuarda tanıtacaklar bu hafta olması lazım tarihi duyururlar belki o an.
Nvidia yeni açıklama yaptı kullanılacak orası kesin. Büyük ihtimalle eski nesil kartlarda dahil şu anlık sadece 12 monitör uygun dediler ve listesini yayınladılar. Başka yerde okuduğum habere göre de listede olmayan monitörler haricindeki Freesync'li monitörlerde ise elle aktif edilebilecekmiş. bence Nvidia hepsine destek verecek ama laf oyunu yapıyorlar. Tepki çekmemek için bu bu monitörler uygun diye algı oluşturuyorlar. Bunu yapmazsa millet diyecek madem bu iş daha ucuza oluyordu bu kadar kolaydı bizi niye öptünüz o kadar paraya monitör kitlediniz diye. Kısaca hocam tavsiyem yeni kartları bekleyin o arada da bu Freesync olayı netleşir iyice incelemelerde gelmeye başlar sizde ona göre karar verirsiniz. Bu arada bende Freesync destekli bir monitör kullanıyorum. Nvidia sistemimi sattım hem güncellemek hemde Amd karta geçip Freesync kullanmak için ama Nvidia'nın bu hamlesi beni de düşündürmeye başladı. Amd'den güzel kartlar gelmezse ve Freesync olayı çözülürse Nvidia kart almayı düşünüyorum size de aynısını tavsiye ederim.
Ekran kartım nvidia (1070 ti), monitörüm ise freesync destekli(144hz). Bu ikiliyi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve hiçbir problem yaşamadım. Nvidia ayarlar panelinden dikey senkronizasyon ayarını açtığınız vakit ekranda yırtılma vs bir problem yaşamazsınız/yaşamadım.
Madalyonun diğer yüzünde arakadaşların da dediği gibi amd'nin ekran kartı yarışında böylesine geri kaldığı bir dönemde yalnızca freesync özelliği yüznden tercih etmek inanın paranıza yazık etmek ve ediyor olacağınız anlamına gelir. Çünkü yapacağı yüksek elektrik sarfiyatı buna sebep olacaktır.
Valla dedikleriniz gayet mantıklı geldi, iyiki bu başlığı açmışım. Şuanlık fikrimi değiştirdim, önerilerinizi dikkate alıp yeni AMD kartlarını ve freesync olayının kesinleşmesini bekleyeceğim. Cevap veren ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum, her yorumun çok katkısı oldu.

Eskiden kullandığım Asus HD radeon 7950 ekran kartım yandığı için Asus Strix RX Vega 64 almayı düşünüyorum. Şu an elimde 600W Cooler Master PSU var ancak Asus Vega 64 sistem gereksinimlerinde minimum 750W PSU istiyor.

Birkaç PSU calculator sitesinde hesaplama yaptım ve ortalama 620, 650 küsür Wattage önerisi aldım ama herkesin dediği gibi ve bu sitelerde yazan açıklamalarda bu oranların fazla dikkate alınmaması gerektiğini gördüm, bundan dolayı işi bilen insanlara sorayım dedim.

Özetle: Asus Strix RX Vega 64 OC isimli ekran kartını almak istiyorum, sistem özelliklerim aşağıda belirttiğim gibi. Bu sisteme kaç W ve hangi marka PSU önerirsiniz? (PSU için bütçem 600TL)
Sistem:
  • İşlemci: Intel i5-3570k
  • RAM: 2x Gskill Ripjaws X 4GB DDR3
  • SSD: 2x 550 Okuma/500 Yazma SSD
  • Anakart: GIGABYTE GA-Z77-D3H Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2400MHz
  • Şu anki PSU: Cooler Master RS-600-ACAB-M2 600W PSU
  • Monitör: Viewsonic xg2530
Aslında asıl sorunuzu cevaplamayı unuttuk :)
Yeni bir güç kaynağı için önerebileceğim markalar: Fsp, Evga, Seasonic ve Corsair. Mümkünse bronze ve üzeri tercih edin

Dikey senkronizasyon fps i sadece 60'a sabitlemiyor mu? Şahsen fps'e takıntılı ve genelde rekabetçi online oyunlar oynayan biri olarak 60 fps tercih etmiyorum.

Aslında asıl sorunuzu cevaplamayı unuttuk :)
Yeni bir güç kaynağı için önerebileceğim markalar: Fsp, Evga, Seasonic ve Corsair. Mümkünse bronze ve üzeri tercih edin
Evet konu çok saptı PSU önerisi almaya gelmiştim ekran kartı almaktan vazgeçtim 😀 zaten daha düşük güç tüketimine sahip bir kart alsam bile psu değiştirmem gerekecek gibi görünüyor çünkü baktığımda benim psu bronzu bırak verimlilik sertifikası bile yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı