RX470 ekran kartı için anakart işlemci RAM önerisi

cleswi

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim belirttiğim gibi nasıl bir yükseltme yapabilirim?

DDR4 sisteme geçmeyi düşünüyorum bu arada.

ucuz yollu 2. el anakart işlemci setleri var ondan alabilirsin. h310a pro i3 10100f vesaire yeterli olur. Eğer ilerde ekran kartını değiştirebilirim diyorsan biraz paraya kıyıp en azından ryzen 5 5500 ve a520 vesaire alabilirsin.

A serisi vasat B450 falan alsa daha iyi işlemciye ufak bir OC ile tatlı performansta alır ayrıca.

Sistemim belirttiğim gibi nasıl bir yükseltme yapabilirim?

DDR4 sisteme geçmeyi düşünüyorum bu arada.
2.el R5 3600 ve B450 ikilisi yapabilirsiniz. 3000-3500TL filan gelir.
1000TL civarına ise sıfır 2x8 GB RAM alın, zaten 2.el'de hep bu fiyatlarda.

A serisi vasat B450 falan alsa daha iyi işlemciye ufak bir OC ile tatlı performansta alır ayrıca.
Fiyat olarak bu ikisi 2000 tl ama ikinci el bi b450 almak isterse en az 2000 tl verecek. RX 470 için değer mi? Eski bir sahibi olarak sanmam.

Önerileriniz için teşekkür ederim b450 ve ryzen 5 3600 kafama yattı birde hangi parça hangi parçayla uyumlu bunu nasıl anlayabilirim

Önerileriniz için teşekkür ederim b450 ve ryzen 5 3600 kafama yattı birde hangi parça hangi parçayla uyumlu bunu nasıl anlayabilirim
Ryzen 1-5 nesil işlemciler AM4 soketi kullanıyor, A320, A520, B450, B550 bu anakartlarda AM4 oyüzden direk işlemci yuvaya girer.
Bu iki donanımda DDR4 RAM istiyor, herhangi birbiri ile aynı özellikte 2 tane DDR4 alsanız yeterli.

Onun dışında diğer tüm parçaları direk takın, onlar için uyum söz konusu değildir pek.
SSD'niz SATA ise normal SATA kablosu ile, PSU ise normal güç kabloları aynı şekilde takılacak.

anladım teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…