Çözüldü RX470 sistem PC kendini kilitliyor ve ekrandan görüntü gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

efe_3425

Centipat
Daha fazla  
RAM
8 GB
SSD veya HDD modeli
240 GB Samsung SSD
Ekran kartı
RX470 4 GB
İşlemci
İntel core i5-6500
Bilgisayarda Assetto Corsa gibi oyunlara girince ilk başta FPS düşmesi yaşıyorum, ardından ekrandan görüntü gidiyor, ekran siyah kalıyor. Ekran kartı bu sırada %100 kullanımda kalıyor ve fanlar tam devirde dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

Sebebini bilen var mı? Baktım ama darboğaz da yok.

Çözüm
Yanlış hatırlamıyorsam 350W galiba pazar günü 600W geçeceğim umarım düzelir çünkü her oyunda böyle yapıyor en kötü oyunlarda bile oyun ilk başta FPS düşüyor drop giriyor ardından aynısı görüntü gidiyor ekran kartı %100 de dönüyor
Sorunun kaynağı şimdi anlaşıldı. Kartınız en az 450W PSU gereksinimine sahip ve sistem oyun vb. uygulamalarda yüke girdiği için kartı tam besleyemiyor ve siyah ekran sorunları yaşıyorsunuz. 350W bu sistem için az kalır bu yüzden 500-600W size çok rahat yetecektir.
Bilgisayarda Assetto Corsa gibi oyunlara girince ilk başta FPS düşmesi yaşıyorum, ardından ekrandan görüntü gidiyor, ekran siyah kalıyor. Ekran kartı bu sırada %100 kullanımda kalıyor ve fanlar tam devirde dönüyor ama ekrana görüntü gelmiyor.

Sebebini bilen var mı? Baktım ama darboğaz da yok.

FurMark veya 3DMark stress test çalıştırıp ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Darboğaz ile alakası yok, muhtemelen kart ile ilgili bir problem olabilir ama bunu demeden önce şunu soracağım: PSU kaç Watt?

Yanlış hatırlamıyorsam 350W galiba pazar günü 600W geçeceğim umarım düzelir çünkü her oyunda böyle yapıyor en kötü oyunlarda bile oyun ilk başta FPS düşüyor drop giriyor ardından aynısı görüntü gidiyor ekran kartı %100 de dönüyor

Sorunun kaynağı şimdi anlaşıldı. Kartınız en az 450W PSU gereksinimine sahip ve sistem oyun vb. uygulamalarda yüke girdiği için kartı tam besleyemiyor ve siyah ekran sorunları yaşıyorsunuz. 350W bu sistem için az kalır bu yüzden 500-600W size çok rahat yetecektir.

Çözüm

İnşallah çözülür bu sorunu çok yaşıyorum, yorumunuz için teşekkür ederim.

İnşallah çözülür bu sorunu çok yaşıyorum, yorumunuz için teşekkür ederim.
PSU dışında umarım kartınızda bir problem yoktur. Çünkü aynı sorunu zamanında yaşadım hatta daha ironik olan kısmı daha oyuna girmeden masaüstünde bu sorunu yaşıyordum; sistem anında siyah ekrana atıyordu beni. Elimdeki harici kartı sistemden söküp Onboard olarak kullanınca bir sıkıntı yaşamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı