RX550 ve Q9550 sistemde FPS düşüşü

baran2536

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, yakın zamanda ekran kartımı ve işlemcimi değiştirdim.
Ekran kartım RX550 işlemcim Q9550
4 GB RAM'im var. Anakartım G41T-M7, SSD yok. Önceki işlemcim ve ekran kartım çok kötü olmasına rağmen oynadığım oyunlarda drop gibi sorunlar yaşamıyordum. Şimdi ise ekran kartım iyi, işlemcim iyi, en azından eskisinden daha iyi ama eski sistemim kötü olmasına rağmen oyunlarda drop gibi bir problemim yoktu. Örneğin oyunda başka bir bölüme geçiyorsun, harita yüklenecek, diğer haritaya geçerken ilk önce kaplamaların yüklenmesini bekliyorum. Kaplamalar yüklendikten sonra oyun normale dönüyor. Yani ani patlama yaşanacak. Mesela drop giriyor. Bir oyunda bir silahla ateş edince drop giriyor ama bunlar tekrarlanınca drop olmuyor. Nedeni nedir, nasıl düzeltirim? Yardımınız için şimdiden teşekkürler ederim.

Neredeyse tüm oyunlarda GTA 5, Witcher 3 vb. ama neredeyse tüm oyunlarda oluyor mekan değşimi ya da herhangi bir araç patlamasında falan bu gibi şeylerde hep drop oluyor GTA da araba sürerken birdenbire oyun drop oluyor şehirdeki evler yollar falan yok oluyor ( sadece gtada arabyla çok hızlı gidince şehir ortadan kayboluyor ) bu tüm oyunlarda geçerli.
Hocam şehirin kaybolması hdd den dropların ise ram'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum ram ve ssd yükseltmesi yaparsanız sorunlarınız çözüleceğini düşünüyorum.

Tam olarak hangi oyunlarda sorun yaşıyorsunuz?

Hocam şehirin kaybolması HDD'den dropların ise RAM'den kaynaklı olduğunu düşünüyorum RAM ve SSD yükseltmesi yaparsanız sorunlarınız çözüleceğini düşünüyorum.

Bende RAM'imi yükseltmek istiyorum ama şu anki anakartım fazla RAM desteklemiyor bu yüzden yeni anakart almam lazım RAM'lerim 2+2 olduğundan dolayı 3 slotlu DDR3 RAM yeri ve 775soket bir anakart bulamadım bu özliklere sahip bir anakart biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı