RX5600 XT sistemde GTA: San Andreas kaplamaları titriyor

İşletim sistemi
Windows 10

RdAhmet

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
amd
Arkadaşlar videodaki gibi yerdeki texturelar titriyor ve oynarken çok rahatsız ediyor, oynayamıyorum resmen. NVIDIA (940m) ekran kartlı laptopuma da yükledim, onda da azıcık oluyor fakat diğer sistemdeki kadar rahatsız edecek derecede değil.
Ekran kartım 5600XT.

Video (Görüntü kalitesi düşmüş ama belli oluyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Samp Addon kurun.

Aslında benim takıldığım olay AMD ekran kartında rahatsız edici derecede olup NVIDIA ekran kartında olmaması.

Ekran kartında sorun olabilir mi?

Son düzenleme:
Radeon yazılımı oyunu algılıyorsa oradaki ayarlara göz atabilirsiniz belki bir etkisi olur.
Kendi görmüyorsa sağ üstte bulunan "Oyun Ekle" kısmından kendiniz ekleyin.
Bu da işe yaramazsa "Genel Ekran" bölümünden muhtemelen etki edecek ayarları kurcalayın.

Ayarları kurcaladım da bulamadım.

Aslında benim takıldığım olay AMD ekran kartında rahatsız edici derecede olup NVIDIA ekran kartında olmaması.

Ekran kartında sorun olabilir mi?

Asıl etkenlerden biri laptop ekranıyla monitör ekranının inch olarak farklı olması. Daha düşük ekran boyutuna sahip, piksel oranı düşük ekranda daha iyi bir kalite alıyorsunuz gibi gözükmesine neden olabilir. Ama Radeon ekran ayarlarını da detaylı araştırmanızda, gözünüze hitap eden şekilde ayarlamanızda fayda var. (mesela görüntü keskinleştirmeyi aktif edip deneyebilirsiniz)

Monitöre bağlayıp da denemiştim yine laptop daha iyi gözüküyordu. Keskinleştirme ayarlarıyla da oynadım aynı.

Kenar yumuşatmayı açar mısın?

Monitöre bağlayıp da denemiştim yine laptop daha iyi gözüküyordu. Keskinleştirme ayarlarıyla da oynadım aynı.

GTA SA çok eski bir oyun olduğu için laptopun ekran kartıda görece eski olduğundan o kartta optimizasyon sorunları düzeltilip, daha stabil hale getirilmiş olabilir. Daha güncel oyunlar üzerinden de denerseniz( DLSS, FSR gibi yazılımsal özelleştirmeler açık olmadan kartın salt kas gücüyle) Radeon ve NVIDIA grafik kalitesini karşılaştırmanız daha tutarlı olacaktır. Fakat şu bilinen bir gerçek AMD grafik ayarına bir nebzede olsa hakim olmanızı bekleyen bir GPU. NVIDIA daha tak çalıştır formatında. Bende bir dönem oyunlarda gölgelerin sürekli titremesine takılmıştım. Monitörümde de HDR açık kapalı, sRGB, RPG modları arasında sürekli denemeler yaptım. Adrenalin yazılımı üzerinden oyunlara özel ayarlamalar yapsamda o titremelerin oyun optimizasyonundan kaynaklı olduğunu, NVIDIA kartlarda da benzer şekilde tir tir titreyen gölgelerin çokça olduğunu gördüm. GTA'yı özellikle Definitive Edition olarak oynamıyorsanız maalesef ekran ölçeklendirme sorunu var. Benim tavsiyem internetten, YouTube'dan Radeon ayarlarını detaylıca araştırmanız olacaktır.

Kenar yumuşatmayı açar mısın?

Tüm ayarları fullememe rağmen aynı ya.

Galiba ekran kartı driverıyla alakalı. Çünkü laptoptaki NVIDIA ekran kartı ayarlarıyla oynadığımda, AMD'deki gibi oluyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…