RX570 4GB GTA 5 Düşük FPS Sorunu

İşletim sistemi
Windows 10

alone nugget

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSİ VENTUS RTX 2060 6GB
I3-12100F
ASRock H610M-HVS/M.2 R2.0.
8x2 GB 3200MHZ CL19 RAM
256GB SATA SSD 500GB HDD
500WATT PSU
RAM
16GB RAM 1600MHZ
Ekran kartı
RX570 4GB SAPPHİRE
Anakart
İntel B75
İşlemci
İ5-3570
RX570 kartım var işlemcim i5-3570 oyun Ultra ayarlardayken 60-125 arası FPS alıyorum. Ama bazen durduk yere 40-30'lara düşüyor, 100 FPS aldığım yerlerde. Sonra dünya yüklenmemeye falan başlıyor. Görüntü kalitesi düşüyor. 2-3 dakika sonra tekrar düzeliyor sorunu ne acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Isınmadan dolayı işlemcin gücünü azaltıyor yani MHz düşürüyor olabilir. Macunun zamanı geçtiyse değiştir. Soğutucun stoksa yetmiyor da olabilir. Kontrol edin. Ve RX570 GTA 5 de kasma ihtimali çok düşük. Bende RX570 kullanıyorum hiç GTA 5 de FPS düşüşü görmedim.

Oyunu şu anda V-Sync moduna aldım 50 dakikadır oynuyorum ve FPS düşüşü gitti şu an sabit 60FPS alıyorum ama V-Sync kapatınca 5 dakikada bir drop girip düzeliyor ve dünya tam yüklenmiyor işlemci konusunda mı sıkıntı var acaba?

Ayrıcalıkla MSI Afterburner'dan değerlere baktım V-Sync kapalıyken ekran kartı sıcaklık değerleri 65-70 arası geziyordu şu anda V-Sync 55-60 arası ısı derecesi. Herhalde yük daha çok işlemciye biniyor diye düşünüyorum. Ve işlemcinin fanını değiştirmiştim önceden bozuk fanı vardı 100 derece falan görüyordu GTA 5'te şu an 60-75 arası işlemci ısısı.

Son düzenleme:
İşlemciyi 100 derecede kullanmak işlemciye zarar vermiş olabilir. V-Sync Dikey Senkronizasyon anlamına gelir buarada. Sanırım işlemcinde bir problem var. Yine de TriXX uygulamasını yükleyin ve RX 570'nin fan sağlığını kontrol edin. Ben size konuda yardımcı olmaya çalışacağım.

TriXX: SAPPHIRE TriXX Software (Fan sağlığını test ettikten sonra fotoğrafları buraya gönder).

Örnek fotoğrafta fan sağlığı kısmı var fakat bende öyle bi kısım yok.

Dosya Ekleri

• resim_2024-07-16_195653583.png
    87,2 KB · Görüntüleme: 26
Normalde attığım fotoğraf gibi olmalı. Fakat sizde yok. FPS arttırmak istiyorsan TriXX Boost yerinde performance'ye çek. FPS artacaktır ve kasma probleminin sebebi işlemcidir. Haberiniz olsun işlemci ısındığından yapıyor sanırım ki MHz düşürüyor ve oyunda bariz FPS düşüşü yaşıyorsun. Bana işlemci ve ekran kartı sıcaklığının fotoğrafını atabilir misin? Bunu öğrenerek sorunu bulabiliriz. Bir şey daha Ekran kartı driverini AMD'den yükledin değil mi? Windowsun yüklediği en yeni sürüm olmuyor genellikle. AMD'den kurmadıysan Ekran kartının şuan ki driverini sil ve AMD'den yükle. AMD'yi yüklediysen gerek yok. Fakat yüklemediysen TriXX'nin böyle olması normal. Galiba siz WINDOWS'un kurduğu sürümle oynuyorsunuz.

Dosya Ekleri

• trixx.PNG
    93,1 KB · Görüntüleme: 24

AMD'nin kendi sitesinden yükledim. 2 tane vardı yenisini kurmaya çalıştığımda hata veriyor uygun olmadığını söylüyordu kurulmuyordu ve Windows Defender tehdit olarak algılıyordu. Bende AMD'nin sitesinden eski driveri kurdum şu an. Ve işlemciyi de i5-3570'den i7-3770'e geçirmeye düşünüyorum. Son olarak yorumu yazdıktan sonra klavyemin bozulması gibi bir talihsizlik yaşandığı için fotoğraf atamıyorum. Klavyemi yenilediğimde güncel bilgileri paylaşacağım.

Ve ekran kartı ile işlemcinin sıcaklık değerleri hatırladığım kadarıyla ekran kartı 57-71 arasındaydı işlemci de ona yakın 60-75 arası geziyordu. Fanı değiştirmeden önce işlemci 96-104 arasındaydı sizin söylediğiniz gibi bu sıcaklık değerleri zarar vermiş olabilir. Ek olarak ETS 2'de kartı test etmek için girdim en yüksek ayarlarda kart %99-100 kullanılıyordu ve kart daha hızlı ısınıyordu. Ve kartın fan hızı 2000RPM bile gördü fakat GTA 5'te 800-1000 arasında ve kart kullanımı stabil değil. Bazen %0 bazen %40 bazen %99 oluyor yani asla sabit durmuyor. Klavyemi yenilediğimde daha detaylı söyleyeceğim

Son düzenleme:
AMD'nin yeni sürümü RX 570'i destekliyor. Bu sürümü kur: 24.3.1

En yeni sürücü maleseff kurulmuyor biliyorum. Fakat Eski sürümünü kurmaya gerek yok. 99'dan 0 a düşmesi darboğaz sebebiyle ortaya çıkar. Sizde 22.4 kadar bir darboğaz var maleseff. İşlemciyi değiştirmek ve dediğim sürücüyü kurmak büyük ihtimalle sorunu kaldıracaktır. Windows'un AMD'nin yeni sürümünü virüs olarak algılaması şaşırtıcı. Sürücüyü kurarken korumayı kapatıp tekrar deneyin. DDU ile sürücüyü kaldır ve dediğim sürümü kur. (DDU güvenli modda çalıştırmak daha sağlıklı).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…