RX570 ekran kartı ile birlikte gelen tam ekran sorunu

larrythelemonn1

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Yakın zaman içerisinde Sapphire RX570 marka ekran kartı satın aldım. Ancak istisnasız her oyuna girdiğimde oyunumu tam ekranda oynayamıyorum. Tam ekran seçeneğini kullandığımda oyun 2-3 saniyeliğine devam edip ondan sonra monitörümde görüntü donuyor. Alt+Tab yapıp tekrardan oyuna döndüğümde bu problem tekrarlanıyor. Sürücülerimin tamamı güncel ve ekran kartı yazılımında bununla ilgili bir seçenek göremedim. Elinizde çözüm önerisi varsa hepsine açığım. Teşekkür ederim.

Sorunun sebebi ekran kartı yazılımının “Virtual Super Resolution” ayarından kaynaklanmakta diye düşünüyorum. Standart kullanımda monitörümün Full HD (1920x1080) olan ekran çözünürlüğü; oyun, film ya da benzer tam ekran uygulamalarını kullanırken yazılım tarafından 4K (3840x2160) olarak ayarlanmakta. Bu “sanal süper çözünürlük” ayarı iyi bir deneyim sunsa da bazı durumlarda düzgün çalışmayarak monitörün stand by moduna geçmesine sebep oluyor. “Virtual Super Resolution” ayarını kapattığımdan bu yana sorunsuz bir şekilde oyun ve bilumum tam ekran uygulamalarını kullanmaya devam ediyorum.

Sorunun sebebi ekran kartı yazılımının “Virtual Super Resolution” ayarından kaynaklanmakta diye düşünüyorum. Standart kullanımda monitörümün Full HD (1920x1080) olan ekran çözünürlüğü; oyun, film ya da benzer tam ekran uygulamalarını kullanırken yazılım tarafından 4K (3840x2160) olarak ayarlanmakta. Bu “sanal süper çözünürlük” ayarı iyi bir deneyim sunsa da bazı durumlarda düzgün çalışmayarak monitörün stand by moduna geçmesine sebep oluyor. “Virtual Super Resolution” ayarını kapattığımdan bu yana sorunsuz bir şekilde oyun ve bilumum tam ekran uygulamalarını kullanmaya devam ediyorum.

Monitörüm 1440x900 çözünürlüğünden üste çıkmıyor normalde. Yazılımın içerisinde bahsettiğin ile ilgili bir ayar bulamadım. istersen ekran görüntüsü alıp sana ulaştırabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı