RX570 görüntü sorunu

Argentasdf

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar i5 6500 8 GB DDR4 RAM, AMD R5200 serisi 250W olan sistemimi bugün gelen 500W PSU ve RX570 ekran kartı ile değiştim. Bu parçalar gelmeden dün DDU ile önceki ekran kartı sürücümü silip yeni sürücü için kapat demiştim ve bugün parçaları takıp sistemi başlattım ama görüntü gelmiyor. 24 pin bağlantısını 4pinli CPU girşini 6+2 pin ekran kartı ve harddisk girişini bağladım. DVD room girişine yeltenmedim bile. Monitörde HDMI girişi olmadığı için laptopum da sorunsuz kullandığım aktif HDMI to VGA kablosunu taktım ama görüntü alamıyorum. Forumda BIOS pili demişer çıkarıp taktım düzelmedi hala görüntü yok. Eksik yaptığım bir şey mi var acaba? Ekran kartı fanları işlemci ve diğer fanım çalışıyor ama görüntü yok. Sıkıntı kabloda mı yoksa sistemde mi? Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden. Bu arada anakart üzerinde hazırda bulunan ve kasaya giden kabloları hiç ellemedim olduğu gibi bıraktım.

Her HDMİ to VGA kablosu her ekran kartında yada her monitörde çalışmayabilir. Öncelikle evinizde televizyon varsa HDMİ kablosu ile bilgisayarı ona bağlayıp görüntü almayı deneyin.
Ustam eski ekran kartını taktım şimdi bu sefer onlada görüntü alamıyorum :D Başlangıçta o gelen bip sesi falan da yok ne yapacağımı bilemez durumdayım
24 pini takamamısım eski ekran kartı takılıyken açtım ve böyle oldu ne yapmam gerekiyor ?

Dosya Ekleri

• IMG-20200507-WA0002.jpeg
    IMG-20200507-WA0002.jpeg
    493 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
CMOS ayarları sorun vermiş. Burası baya teknik bir konu oldu. Ama bios pilini sıfırlamayı denedikten sonra, tüm girişleri kontrol edip bilgisayarı tekrar açmayı deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı