RX570 ve İ5 6400 Düşük FPS

qoLLardo

Kilopat
Arkadaşlar ekran kartını alalı 1 hafta olmadı. Mesela PUBG oyununda en düşük ayarlarda dahi sürekli FPS dropları yaşıyorum.
Örnek gösterecek olursam, CPU Kullanımı ve GPU kullanımı sürekli yer değiştiriyor. Yani CPU %100 oluyor, GPU o arada %0 ve %30 falan sürekli yer değiştiriyorlar bu şekilde. Fotoğraf ektedir. Bu sorunu hangi yoldan çözebilirim?
PC bileşenlerim; i5 6400, tek slot 8 GB RAM, MSİ RX570 Armor, H110M Pro-VD anakart
Adsızs-min.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarını yükseltip ekran kartına binen yükü artırmayı deneyebilirsiniz. Bu sayede işlemciniz bir miktar rahatlayacaktır. Tabi bu dropların sebebi RAM kaynaklı da olabilir. O zamanda +8 GB RAM daha ekleyerek çözüm bulabilirsiniz.

Yada masraf yapmadan çözmek istiyorum derseniz Vsync ayarını açabilirsiniz.

Tam olarak sorun ne konuda kaynaklı peki? İşlemci kaynaklı mı yoksa RAM mi? Ona göre ya ek olarak 8GB RAM alacağım ya da bir üst işlemci modeline geçiş yapacağım arkadaşlar
Ekran kartını alırken de o kadar darboğaz olur mu diye araştırmalarda bulunmuştum... Gerçi işlemcimi de ileriye yönelik almıştım zamanında. 2 senedir falan ekran kartı kullanmadan oynuyordum bilgisayar da. Şans mı desem bilgisizlikten midir bu sorunum bilemedim..

Bunu tek bir fotoğrafla anlamak pek mümkün değil. Sana şöyle anlatayım;

İlk olarak ayarları yüksek ve ya ultraya alıp oyunun durumuna bak. Eğer hala drop yaşıyorsan ve bu drop yaşadığın sırada MSI Afterburner uygulamasında CPU %100 olarak gözüküyorsa tek çözümün işlemcini yükseltmek ve ya dediğim gibi Vsync ayarını açarak bir daha denemek.

Yok bu drop sırasında işlemci %100 olmuyorsa o zamanda bil ki RAM yetersizliğinden dolayı oluyor demektir. Onun çözümü de RAM takviyesi yapmak.

Eğer dediklerimi anlamadıysan 5 dakika uzunluğunda oyun içi MSI Afterburner açıkken video at öyle daha rahat bir şey söyleyebilelim. Tabi videonun yarısını en düşük grafik ayarlarında yarısını en yüksek grafik ayarlarında at.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı