RX570 vs RX580

AlperAllen

Kilopat
Arkadaşlar önümüzdeki ay 4. nesil Haswell i5-4570 3.2GHz işlemcime RX570 veya RX580 almayı düşünüyorum. RX570 ve i5-4570 takacağım takdirde darboğaz olmayacağını, fakat ileri zamanlarda yükseltme gerekebileceğini öğrendim. Peki sizin düşünceleriniz nedir?
i5-4570'in yanına RX570 almam mı daha doğru olur, yada RX580 alıp 1-2 sene idare ettikten sonra yeni bir işlemci alıp gerkekli yükseltmeleri yapmam mı daha doğru olur? Bu arada 2 yıl sonra bu bilgisayarı kardeşime devretme ihtimalim çok yüksek. Yani büyük ihtimalle kendime yeni bir bilgisayar alırım. Onu da düşünerek adımlarımı atmak istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler .

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu darboğaz 7-8 ay idare edilemeyecek kadar rahatsız edici olur mu? Yaz aylarında işe girip işlemci ve PSU yükseltmeyi düşünüyorum çünkü. Şimdilik R6, Fortnite, PES 2019 gibi oyunları oynuyorum.

Teşekkürler. O zaman RX580 alıp maksimum 1 sene içerisinde PSU ve işlemci yükseltmesi yapacağım. Peki RX580 için önerebileceğiniz bir işlemci var mıdır hocam?

Hocam Sapphire Nitro+ RX570 4GB modeli 1000 TL yaklaşık olarak. Sapphire Nitro+ RX580 4GB modeli ise yaklaşık 1300 TL civarı. RX570 mi almalıyım? İleride PUBG, Withcer 3 ve BF V gibi oyunları oynamak istiyorum. Bu arada Sizin işlemciniz ile RX570 nasıl çalışmakta? Darboğaz söz konusu mu?

Peki önümüzdeki yıllarda eğer yükseltme yapacak olursam (en azından PSU vb.) ortalama kaç yıl götürebilir beni bu ikili ?

Benim 4670k işlemcim r9 380 ekran kartı taktım 4gb veriyon 1080p very high gta5 te işlemci yer yer darboğaz yaşıyor. İşlemci delid yaptım yeni anakart siparisi verdim overclock yapacağım benim tavsiyem alacaksan rx 580 al vsync açarsın sorun yaşamazsın saniyorum bende stok kullanıyorum şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…