RX5700 Mech GP OC sıcaklık değerleri

Xeuth

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Diş Hekimi
CPU: Ryzen 5 3600X.
GPU: MSI RX5700 Mech GP OC.
PSU: 600W 80+ Bronze.
Kasa: Cooler Master MB511.

Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. AAA oyunlarda kartın junction temperature'ları 100 derecenin üstüne çıkıyor yaklaşık 1 saatlik kullanım sonrasında, haliyle de ekranda Glitch'ler beliriyor, FPS düşmesi'lar oluyor, bazen de ekran kilitlenebiliyor, bazen de direkt bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve beni BIOS sayfasına atıyor. Kartın boştaki sıcaklığı da genelde 50 derecenin altına düşmüyor.

Bu kartı tercih ettiğim için inanılmaz pişmanım, kesinlikle kimseye önermiyorum bu modeli, ancak böyle bir durumda ne yapmam gerekir? Kartın kusurlu olduğunu belirterek garantiye yollamam sonucunda bir çözüme ulaşabilir miyim? Sistem 6 aylık sistem.

Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum. AAA oyunlarda kartın junction temperature'ları 100 derecenin üstüne çıkıyor yaklaşık 1 saatlik kullanım sonrasında, haliyle de ekranda Glitch'ler beliriyor, FPS düşmesi'lar oluyor, bazen de ekran kilitlenebiliyor, bazen de direkt bilgisayar kendini yeniden başlatıyor ve beni BIOS sayfasına atıyor. Kartın boştaki sıcaklığı da genelde 50 derecenin altına düşmüyor.

Bu kartı tercih ettiğim için inanılmaz pişmanım, kesinlikle kimseye önermiyorum bu modeli, ancak böyle bir durumda ne yapmam gerekir? Kartın kusurlu olduğunu belirterek garantiye yollamam sonucunda bir çözüme ulaşabilir miyim? Sistem 6 aylık sistem.
O ekran kartının ısınma sorunu var ya bence iade etmeyi dene ama etmezler.

Garantiye gönderin tabi. Isı değerlerinin yer aldığı görselleri de içeren bir maili, CD'yi ilgili kuruluşa göndermeyi ihmal etmeyin.

Aslında "GP" ibaresi bu kartın yenilenmiş versiyon olduğunu ifade eder. Undervolt, fan profili belirlenerek sıcaklıkta aşağılara doğru ivme yakalanabilir ama bunları yapmak için de almadınız kartı.

Yani ben 600W PSU'nun yetersiz gelebileceğini düşünüyordum ama yani atıyorum Jedi: Fallen Order'ın daha ilk 10 dakikasında deliler gibi micro-stutter oluyor. Oynadığımdan da bir şey anlamıyorum.

AMD'ye sorarsak junction sıcaklığının 110 dereceye kadar çıkması normalmiş güya ama belli ki normal falan değil.

TJunction değerinin 100 derecelerde.seyretmesi anormal mi?

AMD, 100 derecenin üstüne bile dayandığını belirtiyor. Hatta referans tasarımlarda da bu sıcaklığın normal olduğundan söz ediliyor ancak çift fanlı, özel soğutma içeren bir kartta bile bu sıcaklıkların görülmesi çok normal değil sanki? Yine de içerik sunarsanız ben de bilgilenmek isterim.

AMD, 100 derecenin üstüne bile dayandığını belirtiyor. Hatta referans tasarımlarda da bu sıcaklığın normal olduğundan söz ediliyor ancak çift fanlı, özel soğutma içeren bir kartta bile bu sıcaklıkların görülmesi çok normal değil sanki? Yine de içerik sunarsanız ben de bilgilenmek isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3:07
RX5700XT'den bahsedilmiş ama bir kaynak olması açısından güzel.
Ben de sınır 110 derece diye biliyorum, o yüzden böyle söylemiştim. :)

Fan profili fayda edebilir belki çözüm olarak, ses sorunu olmayacak şeklide en yüksek fan hızında kullanmaya çalışın derim ben.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3:07
Ben de sınır 110 derece diye biliyorum, o yüzden böyle söylemiştim. :)

Fan profili fayda edebilir belki çözüm olarak, ses sorunu olmayacak şeklide en yüksek fan hızında kullanmaya çalışın derim ben.

Bu kart nezdinde yine de çok iyi değil diyebilir miyiz, hocam? Yoksa normaldir deyip kullanılmaya devam edilmeli mi?

Bu kart nezdinde yine de çok iyi değil diyebilir miyiz, hocam? Yoksa normaldir deyip kullanılmaya devam edilmeli mi?
GPU sıcaklığı daha önemli, konu sahibi kapanma yaşandığından vs. bahsetmiş, o sıcaklıklar ne durumda acaba?

Bir de hangi sürücüyü(versiyon) kullanıyorsunuz?

Hocam GPU sıcaklığı maksimum yük altında 80'i geçmiyor genelde, ama bağlantı yeri sıcaklığı biraz korkutuyor. Kasanın yan kapağını çıkarıp bir süre kullandığımda da bir değişim olmuyor açıkçası.

Sürücü versiyonu 20.7.2

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı