RX580 8 GB ekran kartını 60 Hz 1600x900 monitör kaldırır mı?

engin beyaz

Centipat
RX580 8 GB'lık bir ekran kartı alacağım fakat sistemi topladım. Elimde monitör alacak para kalmadı, monitörüm 60Hrz 1600X900 bir monitör 1080P destekliyor. Oyunlarda 1080P ile bu monitör ekran kartını kaldırabilir mi kasma yaratır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 580'de HDMI ve Display Port cikislari var. Emin olmamakla birlikte monitorunuzde sadece VGA girisi oldugunu dusunuyorum. Bir tane HDMI - VGA cevirici ile sorunsuz kullanabilirsiniz. Ornek urun soyle. Site ya da satici tavsiyesi degildir.

Kaldırmama gibi durum söz konusu değil. Monitörünüz desteklediği maksimum çözünürlük ve refreshrate'de çalışacaktır. Bunun üstünü ekran kartınız sürebilir ama siz göremezsiniz.

Ancak yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi ekran kartınızın görüntü çıkışları ile monitörünüzün gkörüntü girişlerini iyice bakın. Ben de evimdeki sistemimde DVI - HDMI - DP çıkışlarının hepsini kullanıyorum ama ekran kartımda bu çıkışların hepsi var.

Kullandığın monitör 900p, 1080p'yi desteklemez. AMD'de var mı tam bilmiyorum ama Nvidia'daki gibi DSR açarsan belki 1080p açılır ama 1080p'deki gibi görüntüler keskin olmaz.

RX 580 ile 900p açarsın ama RX 570 alsan bence daha mantıklı 900p için hatta RX 560 bile yeter 900p için bence. Fakat yakın zamanda monitör yenilerim dersen RX 580 al.

Son düzenleme:
Bence almışken 580 kalsın. Belli ki bu monitör ile fazla vakit geçirmeden 1080p'ye geçmeye çalışacak arkadaş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…