Çözüldü RX580 ARMOR 8GB OC kasma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

relaxakso

Centipat
Merhabalar, başımdan geçen çok uğraştığım bu sorun hakkında bir şeyler paylaşmak istiyorum.
Öncelikle bu sorun neden kaynaklandı hiçbir fikrim yok. Kasayı İtopya'dan aldıktan sonra normal kurulum işlemlerini gerçekleştirdim. (BIOS, driver, Win lisans, gerekli DX ve .net programları vb) İlk 6 ay sıkıntısız kullandım. Sonradan PC'yi formatlamıştım aynı kurulum işlemlerini gerçekleştirdim. Bir süre sonra fark ettim ki oyunlar da FPS sorunum yok ama monitörde bir kasma hissiyatı var, anlayamadım. Örnek CS:GO orta ayarlarda 200-300 FPS arası bir değer alıyorum ama monitördeki görüntü çok hafif kasıyor, doğal olarak öncekine nazaran hissiyatı fark edebiliyorum. 75Hz monitörüm var, FPS sabitlediğimde bu sefer sanki 30 FPS'lik bir görüntü alıyormuşum gibi olunca aha dedim.

Güncellemediğim, kullanmadığım, formatlamadığım kasada sök tak çıkar yapmadığım şey kalmadı. Sonuç olarak çözüm şu oldu: AMD Radeon - Global Ayarlar - WattMan - GPU Frequency (MHz) ve Memory Frequency(MHz) dinamik olacak.

Not: WattMan'ı önceden sıfırlamıştım, yani değiştirdiğim bir şey yoktu.
Sorun hala devam ediyorsa eğer yapmanız gerekenler şunlardır :

1)Aygıt Yöneticisi - Görüntü Bağdaştırıcıları - RX580 Sağ Tık - Özellikler - Cihazı Kaldır - Yazılımı Sil İşaretle

2) İşlem bitince yeniden başlat. Pc açılınca aynı işlemi tekrar et.

3)C/AMD/ => Buralarda biyerde amd cleanup utility olacak onu çalıştırıp güvenli modda temiz silme işlemini yapın. (Not eğer windows kullanıcı hesabınız internet şifresi kullanıyorsa her girişte örnek : pin gibi her ihtimale karşı admin hesabını bilgisayar yönetiminden etkinleştirin.)

4)Restart sonrası windows imzalı driver kurun (WHQL). Tavsiye Win update çalıştırın otomatik kuracaktır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı