RX580 Armor çok ısınır mı?

timucinc01

Kilopat
Ben ilk defa bilgisayar toplayacağım ve ekran kartı olarak MSI Radeon RX580 Armor modeli var.

Diğer modellere göre performansı nasıldır?
Xigmatek Beast 4 fanlı kasa alacağım herhangi bir soğutma sıkıntısı çeker miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Armor serisinin ısınma sorunu olduğunu duymuştum. Açıkçası bu tarz ısınma problemli ürünler tercih edilirse bu ekran kartlarını soğutmak resmen bir çile oluyor. Yüksek fan ayarı ve undervolt ile anca soğutursunuz. Normalde kasa modeli ve hava akışı sıcaklık değerlerine etki edildiği söylenir. Ama bu ısınma problemli ekran kartları için pek geçerli olmuyor. Ayrıca o modeli alıp da sorun yaşarsanız forum içerisinde dandik ve sorunlu ürün tercih ettiğiniz için size bu tarz çirkin hitaplarda bile bulunabilirler.

Şuan bende var. 1800RPM -108 Voltage ile kullanıyorum (Yani Undervolt yaptım karta.) Witcher 3 Wild Hunt'da 85 dereceyi gördü (kasamın hava akışı çok kötü iyi bir kasa ile en fazla 80 derece olacağını düşünüyorum.) Armor almanızı tavsiye etmem ama başka çareniz yoksa alabilirsiniz. Fakat bu kartı undervoltsuz kullanmaya kalkarsanız kasanızdan çok ilginç sesler gelmeye başlayabilir.

2.el alıyorsanız dikkatli olun efendim RX serililerinde çok fazla mining yapıldı.

Undervolt rehberi: RX 580 Undervolt Rehberi - Technopat Sosyal

Armor'dan uzak dur, ısınıyor. RX570 Armor kullanıyorum ve maksimum 120W çekmesine rağmen 3500 RPM'de anca 75-80 derecelerde sabitlenebiliyor. Ve kasa kapağı da açık, açık olmasa soğuyamıyor resmen.
Teşekkür ederim yorumun için peki ya Asus Arez RX580 Dual 8GB nasıldır?
Performansı ve ısınması nasıldır?

-108 voltaj ile stok Frekans Mhz değerlerinde kullanıyorsanız ve stabil değerler alıyorsanız cidden çok iyi. Size iyi silikon yapısına sahip bir kart gelmiş demektir. Ayrıca -108 voltaja rağmen o sıcaklık değerleri ile ısınma sorunlu lakabını hak ediyor sanırım.
Teşekkür ederim yorumun için peki ya Asus Arez RX580 Dual 8GB nasıldır?
Performansı ve ısınması nasıldır?
Bahsettiğiniz modeli kuzenim kullanıyor. Tam olarak ısınma problemli olmasa da yüksek sıcaklıklarda çalışıyor diyebilirim. Bence RX580 yerine GTX 1650 Super tercih edebilirsiniz.

Aslında -120 kadar oluyordu ama 1-2 saat sonrasında sistem kilitleniyordu. -108 bende stabil değer ve evet bu kart modeli eğer çok uyguna gelmiyorsa kesinlikle alınmaması gereken bir model.

Kesinlikle sıcaklıklar 1650 Super'de hem daha düşük hem de daha az güç çekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…