RX580 "beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü WattMan ayarları geri yüklendi"

Atakan D.

Kilopat
Katılım
6 Temmuz 2013
Mesajlar
1.742
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarı alalı 1.5 sene falan oldu. Yaklaşık 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Bilgisayarı her ilk açışımda Microsoft Edge'ye giriş yapınca donuyor. 5 saniyelik donmanın ardından ekran gidiyor ve yaklaşık 2 saniyelik siyah ekrandan sonra görüntü tekrar geliyor. Karşıma Radeon Software'nin ufak bir hata penceresi çıkıyor. Radeon Software'da bildirimlere tıkladığımda ise "beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü raden WattMan ayarları geri yüklendi." şeklinde bir yazı çıkıyor.

Ayrıca YouTube'a girdiğimde de aynı olayı yaşıyorum. Bundan 2 gün önce 21.3. 2'ye güncellediğim ekran kartı sürücüsünü DDU ile kaldırıp temiz kurulumla tekrar 21.3. 1'e döndüm fakat sorun çözülmedi. Bundan 2 ay öncesine kadar Ekranda kareler olarak açtığım konuda ekran kare kare oluyordu ara sıra. Fakat şimdi 2-3 aydır bu sorun da yok.

Sistem:
ASUS ROG STRIX RX580 GB
i5-9400F
16 GB RAM
ASUS ROG STRIX B-365G motherboard
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının performans bölümüne gelip ayarlama kısmına gelip SS atar mısınız?
Ekran Alıntısı.JPG

Bu arada GPU kullanımını masaüstünde iken ilk kez %100 olark gördüm.

DDU ile kaldırıp WHQL logolu sürücüyü indirin.
İndirdiğim 21.3.1 no'lu WHQL sürümlü.
 
Arkadaşlar sorun iyice sinir edici olmaya başladı. İlk açılışta Edge tarayıcısına girdikten 2-3 sn sonra bilgisayar 5 saniye donuyor, ardından 5 saniyelik bir siyah ekran geliyor. Sonra Tarayıcı ekranı tekrar geliyor. Sonra bir daha siyah ekranda kaldıktan sonra düzeliyor. Önceden son Radeon Adrenaline güncellemesini yüklemiştim fakat sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar 21.3.1 sürümüne yükledim bir şey değişmedi. Fakat her şey bu son güncellemeden sonra başladı... Kartın garantisi halen devam ediyor fakat koronadan vs. götürmeyi düşünmüyorum.
 
Arkadaşlar sorun iyice sinir edici olmaya başladı. İlk açılışta Edge tarayıcısına girdikten 2-3 sn sonra bilgisayar 5 saniye donuyor, ardından 5 saniyelik bir siyah ekran geliyor. Sonra tarayıcı ekranı tekrar geliyor. Sonra bir daha siyah ekranda kaldıktan sonra düzeliyor. Önceden son Radeon Adrenalin'e güncellemesini yüklemiştim fakat sürücüyü DDU ile kaldırıp tekrar 21.3.1 sürümüne yükledim bir şey değişmedi. Fakat her şey bu son güncellemeden sonra başladı... Kartın garantisi halen devam ediyor fakat koronadan vs. götürmeyi düşünmüyorum.

Tekrar DDU ile sürücüyü kaldırın ve 20.11.2 sürümünü kurun.
 

Geri
Yukarı