Çözüldü RX580 Nitro sistem açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

8Bit

Hectopat
Daha fazla  
  • i3 8100.
  • 16 GB RAM.
  • RX580 Nitro.
  • 500watt 80Plus PSU.

Sistemimde HD6570 ekran kartı vardı. Ekran kartını yükseltmek için 2 bilgisayarcıya gidip ayrı ayrı denettirdiğim RX580'i aldım. Ekran kartında hiçbir sorun yok. Ama kendi kasama bağladığım zaman monitör mavi ışık yakıp tam ekran gelecekken kırmızı ışık yakıp sinyal yoka düşüyor. Kartı çıkartıp kasayı APU şekilde başlattığımda sistem çalışıyor. Neden böyle bir hata alıyorum?

Çözüm
Kartta BIOS switch var mı? Tam modeli nedir?

Nitro'da olması lazım.

Arka plakada BIOS switch yazar onu diğer tarafa alıp açın sistemi, BIOS sıfırlama sonrası anakarttan görüntü almayın, tekrar sıfırlamak gerekir.
Kartın güç girişi 8 pin mi? Tamamını dolduruyormusunuz?

Takılıysa PSU'yu kapatıp BIOS pilini çıkarıp geri takın, sonra ekran kartını takıp açın sistemi.
6+8 pin bütün pinleri taktım, bios sıfırladım, ramlerin yerini değiştim tek kanal denedim. Olmuyor.

BIOS sıfırladıktan sonra direk ekran kartından görüntü almanız lazım, pili çıkarınca PSU'da kapalı olsun.
Dediğinizi tekrar deniyorum şuan. Benim anakartım H110M4-C2H ama casper modeli casper üzerine modlanmış. Anakart 6 ve 7. nesil intel desteklerken casper mod ile aynı anakartta 8. Nesil çalıştırmış. Hal böyle olunca ben bios güncellemesine de kalkışamıyorum.

BIOS sıfırladıktan sonra direk ekran kartından görüntü almanız lazım, pili çıkarınca PSU'da kapalı olsun.
Malesef olmadı

Son düzenleme:

Nitro'da olması lazım.

Arka plakada BIOS switch yazar onu diğer tarafa alıp açın sistemi, BIOS sıfırlama sonrası anakarttan görüntü almayın, tekrar sıfırlamak gerekir.

Kart Sapphire RX580 Nitro, BIOS switch var deneyim hemen.

Nitro'da olması lazım.

Hocam Allah razı olsun görüntü geldi. Ama biz ne yaptık onu anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı