RX580 Siyah Ekran Sorunu

Scpweppes

Hectopat
Merhabalar XFX RX580 aldım. Monitörüm VGA girişli olduğundan dolayı aktif dönüştürücü aldım. Ürün çalışıyor ama bilgisayarı açtığımda ekrana görüntü gelmiyor bomboş siyah ekran ve ışığı yanıp sönüyor (bu olay bilgisayar kapalıyken oluyor normalde). Ancak parçaları çıkarıp takınca, ekran kartını çıkarıp takınca falan görüntü normal bir şekilde geliyor ama bilgisayarı kapatıp açınca görüntü yine gelmiyor. Yeni sistem toplayacağım ama sorun ekran kartında ise başka bir şey yapmam gerekecek. Şu anki sistem yetersiz kaldığı için de olabilir diye düşünüyorum. Sizce sorun nerede?
Sistem özellikleri:
  • XFX RX580 8GB
  • 2x4GB 1333MHz
  • Core 2 Duo E7500 2.93GHz
  • Gigabyte GA-G41M Combo
  • 3.5TB HDD
  • 550W PSU
Sorunun temeli olabilecek şeyler:
1) Ekran kartı sorunu.
2) HDMI girişli monitör gereği.
3) Aktif dönüştürücü sorunu.
4) Diğer parçaların yetersiz kalması.

Ben İntel i5 4590 kullanırken "GIGABYTE RX 460" almıştım. Aynı sıkıntı bende de olmuştu. Ekrana görüntü gelmiyordu. Bilgisayarı açıp belli bir süre bekledikten sonra bilgisayarı kapatıp açtım. Görüntü gelmişti. Bir de baktım ki bilgisayar kendi kendine sürücüleri yüklemiş. Eğer sürücüler yüklü değilse yüklemeye çalışın. Fakat bende sorun devam etti 3-4 açılış normal daha sonra tekrar görüntü gelmiyordu. Bios pilini çıkarıp takıyordum ve görüntü geliyordu.

Not: Şuan "GIGABYTE AORUS RX 580" aldım memnunum herhangi bir sıkıntısı yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…