Satılık RX580'li ve Ryzen 5 1600 AF'li sistem

Daha fazla  
Meslek
Organizasyon sorunlusu
Herkese selamlar. Sistemi 2019 Kasım ayında aldım o zamandan bu zamana kadar bana herhangi bir sıkıntı çıkartmadı ve şu anda da herhangi bir sorunu yoktur. 3070'li bir sistem topladığım için satıyorum. Fiyat 4500 TL'dir. Pazarlık yoktur ve gelip "çok pahalı, kazık" gibi yorum yapacak olan varsa hiç gelmesin tadımız kaçmasın. İçinde SSD ya da HDD olmayan 8 GB RAM'li ve dandik bir hava akışına sahip kasası olan muadilleri minimum 5500-5600 TL'den satılıyor şu anda. Ben bu sistemi 3100 TL'ye almıştım o zaman. Şu an gerek dolar ve gerek bazı istenmeyen sebepler yüzünden böyle bir sistemin fiyatı ortalama 6000-6500 TL gibi saçma bir fiyat skalasında :) şimdiden alıcısına hayırlı uğurlu olsun. Her parçanın kutusu mevcuttur ve 1 yıl daha garantisi vardır. Kasım 2019'da aldım siz hesaplayın işte ne kadar kaldığını 2 yıl garanti vermişlerdi.

İşlemci: Ryzen 5 1600 AF 12nm 3.4GHz-3.6GHz 16MB.
Anakart: ASRock A320M HDV R4 s2.3200MHz OC.
RAM: Adata XPG Spectrix D60G RGB 2x8 16 GB 3000MHz.
Ekran kartı: ASRock RX580 8 GB.
SSD: Adata SU630 240 GB (kronik sorunlu bir SSD fakat şu an için herhangi bir sorun yaşamıyorum, yükleme süreleri çok kısa)
HDD: Seagate 1TB 7200RPM.
Power: Dark Force 600W.
Kasa: Dark Guardian RGB.

Bu zamana kadar oynadığım oyunların hepsini 1080P Ultra ayarlarda oynadım ve hala daha öyle oynamaya devam ediyorum. Örneğin Cyberpunk, RDR 2, AC Valhalla gibi oyunların hepsini Ultra ayarlarda oynadım. Cyberpunk'ta 1080P Ultra ayarlarda 35-55 FPS, RDR2 gelişmiş grafik ayarlarının hepsi High normal grafik ayarları da Ultra 35-60 FPS, AC Valhalla Ultra High sadece gölge ayarı mediumda 45-75 FPS gibi gibi. Kafanıza istediğiniz oyun varsa onun da FPS sonuçlarını söyleyebilirim kalabalık olmasın diye hepsini yazmıyorum. Bu oyunların hepsinde eğer isteseydim sabit 60 FPS üstü de alabilirdim. Örneğin RDR 2'de gelişmiş grafik ayarlarından volumetric lighting veya far near Shadow gibi ayarları High değil de mediuma çeksem FPS 60 üstü olacaktır. Aynısı Cyberpunk için de geçerli. Ben gamepad ile 2 metre mesafeden oynadığım için 40FPS altına inmedikçe pek bir sorun teşkil etmiyor benim için. Ekran kartı RDR2, Cyberpunk gibi ekran kartına ağır yük bindiren oyunlarda 77 dereceyi geçmiyor. Hatta daha önceden açtığım konulardan bakarsanız ekran kartının boşta 22-25 derecelerde dolaştığını görebilirsiniz. SSD bildiğiniz üzere Adata SU630 modeli ve bu model kronik sorunlu. Benim şansıma mıdır nedir bilmem ama ben bir sorun yaşamadım isteyene de atabilirim SSD hız testlerini. Bu kasada bir tek Power Supply kötü gibi gelebilir onda da hala sorun yaşamadım. Kısacası her oyunu Ultra'da oynayabileceğiniz, sizi 2-3 yıl daha Ultra grafik kalitesinde bazı oyunlarda 60 FPS olmasa da bazılarında 40 FPS'nin altına düşmeden taşıyabileceğini düşündüğüm bir sistem. Kasa hava akışı gayet iyi olan kasalardan biri ve ön tarafta 360 üst tarafta 240mm sıvı 165 mm de hava soğutucu destekliyor. 7 adet SSD ve 2 adet HDD desteğine sahiptir. Kızakları da mevcuttur. ATX, mini-ATX ve Micro ATX destekler. Her tarafında toz filtresi vardır ve 7 adet RGB rengi vardır düğmesinden değişebilirsiniz. Kasada toplam 4 ekstra olarak da 4 tane daha fan takarak toplamda 8 tane fanla birlikte çalıştırabilirsiniz.

WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.24.11.jpeg

WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.24.12 (1).jpeg

WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.24.12 (2).jpeg

WhatsApp Image 2021-01-05 at 11.24.12.jpeg

Kötü yanları giriş seviyesi A320 anakart, Dark PSU ve SU630 SSD. İyi yanları RAM'lar muhteşem. Bence fiyatı biraz uygun tutarsanız rahat gider gibi. Bir de ikince el konusu açın yanlış yere açmışsınız.

Kötü yanları giriş seviyesi A320 anakart, Dark PSU ve SU630 SSD. İyi yanları RAM'lar muhteşem. Bence fiyatı biraz uygun tutarsanız rahat gider gibi. Bir de ikince el konusu açın yanlış yere açmışsınız.

İlan 2. el kategorisinde. Duruma göre inebilirim fiyatta emin değilim. Şu kur seviyesinde pek mantıklı gelmiyor fiyat indirmek.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı