RX590 ekran kartını 9070 XT'ye yükseltmek sorun çıkarır mı?

blue_man

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selamlar.

Bir konuda yardiminizi rica edeceğim, kendi kısıtlı bilgimle yanlış bir şeyler yapmak istemiyorum.

5 sene kadar önce kendime bir sistem toplamıştım. Şimdi de bu sistemi oyun oynayabileceğim, mümkünse 2K Ultra ayarlarda konulu ve FPS oyunları destekleyecek bir sisteme çevirmek istiyorum.

i9-9900K CPU, Z390 board, 32 GB RAM, Cougar 700W Power Supply.

Şu an ekran kartı olarak RX590 var, bunu 9070 XT'ye yükseltmek istiyorum.

Size danışmak istediğim konulara gelince:

1) yeni ekran kartını elimde var olan Z390 Board'a takabilir miyim? Sanirim PCI Express 3.0 desteği var sadece.

2) kullandığım 700W PSU ekran kartını destekler mi?

3) PSU'dan su an RX590'e gelen kabloyu çıkarıp, direk 9070XT'ye mi takmam gerekiyor yoksa araya bir convertor ya da yeni bir kablo falan mi takmam gerekiyor? Bununla ilgili bir YouTube videosu varsa paylasabilir misiniz?
Zira hiç kendim montaj yapmadigim icin pek anlamıyorum. Sizlere PSU uzerinde hangi slot musait falan resim cekip gondermek istedim ama anakartla kasa arasinda kosede bir yerde durdugu icin bos slotlarin resmini cekemedim. Eger Board'u falan sokmem gerekecekse yandım :(

4) Z390 ve i9 9900K bu ekran karti icin gozle gorulur ciddi bir darbogaz olusturur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
PCI-e 3.0 olması çok büyük bir eksi değil. Farkı muhtemelen fark etmezsiniz bile.

700W resmi değerin altında kalıyor (750W) ama endişelenecek bir durum yok rahat rahat yeter. Sistem 450 500W güç harcayacak.

9070 XT 8x3 pin konektörle geliyor. Yani evet şu anki PSU'nuz destekler.

Darboğaz 1080p de olur. 2K ve 4K da yaşamazsınız.

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim @Akira.exe .

Benim yeni almak istedigim 9070XT de "12V-2x6 pin Power Connector" olarak geldigi yaziyor, ama su an ki ekran kartimda "1 x 8-pin Power Connector + 1 x 6-pin Power Connector" yaziyor.

Baglantiyi yapmak icin bir convertor falan almam gerekir mi?

Cok teşekkür ederim @Akira.exe.

Benim yeni almak istedigim 9070XT de "12V-2x6 pin Power Connector" olarak geldigi yaziyor, ama su an ki ekran kartimda "1 X 8-pin Power Connector + 1 X 6-pin Power Connector" yaziyor.

Baglantiyi yapmak icin bir convertor falan almam gerekir mi?

Kutunun içinden çıkar. Olur da çıkmazsa eğer evet 12V-2x6 ile 8x3 pin dönüştürücü almalısın. Çok büyük ihtimal gerek kalmayacak ekran kartının kutusuyla veriyorlar.

Hangi model ekran kartı alıyorsunuz ? Modele göre güç tüketimi değişiyor çünkü ona göre öneri yapayım.

Kutunun içinden çıkar. Olur da çıkmazsa eğer evet 12V-2x6 ile 8x3 pin dönüştürücü almalısın. Çok büyük ihtimal gerek kalmayacak ekran kartının kutusuyla veriyorlar.

Hangi model ekran kartı alıyorsunuz ? Modele göre güç tüketimi değişiyor çünkü ona göre öneri yapayım.

Asrock Taichi 9070XT düşünüyorum.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun.
Teşekkür ederim.

Ekran kartım bir terslik olmazsa yarın teslim edilecek. Önceki ekran kartımla bu kart arasında power connector farklı olduğu için nasıl bağlantı yapılacağı ile ilgili yardımcı olabilir misiniz ?

Taichi 9070 XT’yle birlikte "1 x 16Pin to 3x8 Pin Power Cable" geldiğine göre PSU'dan 3 adet PCIe 8 PIN güç bağlantısı getirmem gerekiyor diye anlıyorum.

PSU olarak CMX 700 kullanıyorum. Aşağıda hem modular bağlantıları hem de güç değerlerini paylaşıyorum.

Benim elimde boşta 2 adet PCIe 8(6+2) Pins güç kablosu var, bir de PSU’un ana bağlantısı üzerinde yer alan ve şu an RX590’a bağlı olan PCIe 8(6+2) bir kablo daha geliyor. Onun da resmini ekledim.

1)
Bu durumda bağlantıyı aşağıdaki şekilde yapsam doğru mu olacak ?
  • Elimde boşta olan 2 adet PCIe 8(6+2) kabloyu PSU üzerindeki kırmızı renkteki portlara bağlanacak,
  • Eski ekran kartıma şu an bağlı olan 1 adet PCIe 8(6+2) yeni ekran kartına bağlanacak.
Yani toplamda 3 adet PCIe 8(6+2) güç bağlantısını ekran kartına bağlamış oluyorum.

2)
Ben bu durumda kac Watt power’la beslemiş oluyorum ?

3)
Eğer bu bağlantı doğruysa benim anlayamadığım bir nokta var. PCIe 8 port üzerinden 150Watt güç taşıdığı yazıyor.

Ama tabloda CMX 700 icin 12V1 ve 12V2’yi (kırmızı portları birlikte kullanıldığında toplam 670W gözüküyor. 2 x PCIe 8port kablosu 300W taşıyorsa biz 670W’a nasıl ulaşabiliriz ki ?

1742937987760.png

1742938005409.png

1742938016808.png

@Akira.exe

Son düzenleme:
Dün cevap veremedim kusura bakmayın.

1- Aslında 3 farklı çıkış olsaydı daha iyi olurdu. Ama bu şekilde de bağlantı yapılabilir sorun yok. Yani her şey doğru.

2- Her kablo 150W iletebiliyor. 3x150'den 450W besleyebiliyorsunuz.

3-PSU 670W verebiliyor fakat bunu iletecek kablo yok. Kablonun sınırı 150W. O yüzden yeni tip 600W kablolar çıktı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı