RX590 Hepsiburada ve Tüketici Hakem Heyeti ürün değişimi

utku1021

Kilopat
Daha fazla  
Ortalama 2020 Nisan-Mayıs civarında parçalarını ayrı ayrı Hepsiburada'dan alıp topladığım bilgisayarımda Sapphire RX 590 Pulse 8 GB kartını tercih etmiştim. Ancak ilk günden itibaren hep bir WattMan problemi ile karşılaştım. İlk 14 gün cayma hakkımı kullanmak istemiştim. Hepsiburada ürünü servise yolladı ve tam 30 gün sonra beni bir telefonla arayıp iade talebimin reddediliği bilgisini verdi ve 10 dakika sonra ekran kartımı kapımda buldum. Sonra şansımı bir daha denemek için kartı servise kendim götürüp teslim ettim. Onlar da herhangi bir iade değişim raporu vermedi. Bunun üstüne Hepsiburada'yı tüketici hakem heyetine şikayet ettim. Aylar sonra şikayetimi unutan bana bugün dosyaya atanan bilirkişi tarafından bir telefon açıldı. Kendisinin de şahsi bilgisayarındaki AMD ekran kartında aynı sorundan müzdarip olduğunu bu yüzden bana kolaylık sağlayıp ona göre bir rapor çıkaracağını söyledi. Fiyatların şu anki halinden dolayı kesinlikle para iadesi istememem gerektiğini değişim istememin daha mantıklığı olacağını ve kartın zaten stoklarda olmadığı için daha üst modelinin verilmesinin daha iyi olacağı tavsiyesini aldım. Hepsiburada'nın stoklarına baktığımda RX590'dan daha iyi olup şu an sattıkları stoklarında olan bir AMD ekran kartı yok. NVIDIA tarafında ise RX590'dan iyi olan bir tek RTX3090 var. Bu süreç nasıl işliyor? Yanlışım yoksa Hepsiburada kafasına göre para iadesi yapabiliriz diyebilme hakkına sahip değil çünkü tüketici hakem heyeti raporu tarafından değişim isteniyor herhangi bir servis raporu tarafından değil. Stoklarında AMD bulamazlarsa NVIDIA kart verebiliyorlar mı? Uzattığım için üzgünüm ancak olayın tam anlaşılmasını istedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Servis malın kusurlu olduğunu belgeleyebilirse, değişim talep etme hakkınız var, satıcı da bu talebi karşılamak zorunda. Hakem heyeti raporuna göre değişim veya muadil ürün talep edecekseniz, büyük ihtimal şirket bu kararın iptali için itiraz edip karşı dava açacak. En azından benim çevremde gelişen olaylardan gördüğüm bu.

Yalnız Hepsiburada'da ondan daha iyi olan çok fazla kart var hem AMD hem NVIDIA.
Satıcı nın Hepsiburada olduğu 16 tane ekran kartı var toplamda. Rx590 dan daha iyi olan sadece rtx3090 var onu kastetmek istemiştim. Yine de teşekkür ederim.
Servis malın kusurlu olduğunu belgeleyebilirse, değişim talep etme hakkınız var, satıcı da bu talebi karşılamak zorunda. Hakem heyeti raporuna göre değişim veya muadil ürün talep edecekseniz, büyük ihtimal şirket bu kararın iptali için itiraz edip karşı dava açacak. En azından benim çevremde gelişen olaylardan gördüğüm bu.
Anladım. Bilirkişi lehime rapor yazsa dahi uğraştıracaklar demek ki. Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı