RX590 Nitro+, Ryzen5 2600,ve 8GB RAM Düşük Performans

sagatagat

Megapat
Yer
Almanya
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar merhabalar. Geçen ay bir kasa topladım. İçinde Sapphire RX590 Nitro+ ekran kartı, Ryzen5 2600 CPU, 8 GB Corsair RAM, 480 GB SSD bulunmakta. Anakart ise Gigabyte B450M S2H. Sistemin almadan önce oyun performanslarını inceledim. Özellikle PUBG performansı dikkatimi çekmişti. Birden çok kanalda incelediğim kadarıyla Ultra-yüksek ayarlarda büyük bir şehre bakarken dahi 70 FPS'nin altına hiç düşmedi. Ancak ben bu sistemi aldım ve bazı problemlerim var. PUBG oynuyorum ve bütün ayarlar çok düşükteyken dahi öncelikle uçaktan atlayıp bir şehre yaklaştığımda FPS 20'lere kadar düşüyor. Sonra düzeliyor ama şehir içinde 60-70 FPS'lerde geziyorum. Şehir dışında ise mesela çöl haritasında incelemelerde hep 120 üstü görürken ben 80-90 arası görüyorum. Driverlerim güncel, farklı bir program kurmadım. 8 GB RAM daha eklemeyi düşünüyorum ama beklediğim performansı alamadığımı düşünüyorum dolayısıyla emin değilim. Çekirdek saati 1560 MHz'de çalışmakta. İşlemcim 3.7 GHz civarlarında geziyor. Sorun ne olabilir? Şimdiden teşekkürler.

ekran 1.png
radeon 1.png
Sistem 1.png
yazılım.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkada çalışan uygulamalar antivirusler bilgisayarın fps değerine etkisi olacaktır.
Xmp' yi açtın mı?
Antivirüs programı kullanmıyorum. XMP için BIOS'a baktım. Profile 1 ve Disabled olarak 2 seçenek var. Profil 1 seçili ve Auto yazıyor. Autonun yanında 30.00 yazıyor. Altında da 3000Mhz yazıyor. Disabled yapınca 2133MHz'ye düşürüyor. Auto kısmı değişmiyor. Sanırım açık demek bu.

Oyun oynarken Msi Afterburner programı ile işlemci ve gpu kullanımını takip etmeni öneririm. Benimde izlediğim testlerde şuanki sistemim Gta 5 de 100 fps alıyordu, ben 70 alıyordum. Sonra bir baktımki testlerde Gpu %99 kullanılırken bende aynı gpu %60 larda kullanılıyordu. Hallettim daha sonra.

Oyunun EXE'sine sağ tıklayıp özellikler oradan uyumluluğu seçin, daha sonra tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak kısmını işaretleyin ve hemen altındaki yüksek DPI ayarlarını değiş kısmına tıklayın, oradan ise yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl'ı işaretleyip uygula diyin. Ben eski sistemimde sizle aynı sorunu yaşamıştım ve dediklerimi yapınca fps drop düzelmişti. Fakat belirteyim benim işlemcim i3 6100 ekran kartı ise GTX 1050ti idi. Sizde de işe yaramasını temenni ederim.

Oyun oynarken Msi Afterburner programı ile işlemci ve gpu kullanımını takip etmeni öneririm. Benimde izlediğim testlerde şuanki sistemim Gta 5 de 100 fps alıyordu, ben 70 alıyordum. Sonra bir baktımki testlerde Gpu %99 kullanılırken bende aynı gpu %60 larda kullanılıyordu. Hallettim daha sonra.
MSI Afterburneri açıp oyuna girdim. Üstteki değerler şu şekilde görünüyor. Memclock 2100 görünüyor normal mi bilmiyorum. 3000 olması gerekmez miydi ?
Oyunun EXE'sine sağ tıklayıp özellikler oradan uyumluluğu seçin, daha sonra tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak kısmını işaretleyin ve hemen altındaki yüksek DPI ayarlarını değiş kısmına tıklayın, oradan ise yüksek DPI ölçeklendirme davranışını geçersiz kıl'ı işaretleyip uygula diyin. Ben eski sistemimde sizle aynı sorunu yaşamıştım ve dediklerimi yapınca fps drop düzelmişti. Fakat belirteyim benim işlemcim i3 6100 ekran kartı ise GTX 1050ti idi. Sizde de işe yaramasını temenni ederim.
Ayarları yaptım bir değişiklik sezemedim henüz :)
Konuyu hortlatıyorum. Hala RAM eklemesi yapmadım. Aynı ekran kartıyla ben PUBG Vikendi haritasında 60 fpslere kadar düşerken ( düşük ayarlarda ) bu videodaki arkadaş ultrada 120-140 fps arasında oynuyor. Bende ne problem olabilir acaba ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dosya Ekleri

• 20190729115535_1.jpg
    20190729115535_1.jpg
    444,9 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı