RX6600 çöküyor ve hata veriyor

Lutes

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
MLD m.2 450gb sdd
Ekran kartı
rx6600
Anakart
PRIME B450M-A II
İşlemci
ryzen 5 5000
RX 6600 ekran kartı R5 5500 işlemci var kasada. Sınavdan dolayı 1 yıldır kaldırmıştım oynamıyordum. Daha geçen hafta PC'yi kurdum vve Last of Us girdim ama 1-2 saatten sonra GPU çökmesi hatası veriyor. Bir kere de Valorant'tayken ekran kartı çökmesi hatası veemişti. Last of Us da sıcaklıklar maksimumu 80 genelde 78 79 arası. Nasıl çözerim bu sorunu?

Driver ile alakalı bir sorun olabilir. DDU ile driver silip bir önceki driveri veya daha önceden sorunsuz kullandığınız driver yüklemeyi denediniz mi?

Driver ile alakalı bir sorun olabilir. DDU ile driver silip bir önceki driveri veya daha önceden sorunsuz kullandığınız driver yüklemeyi denediniz mi?

Hatırlamıyorum ki hocam. Bazıları da ekran kartından kasaya bağlanan kablo PCI kablosunu tak çıkar yapınca düzelmiş. Bir de sıcaklıktan falan olabilir mi gece oynarken hiç denk gelmedi çünkü yanlış hatırlamıyorsam.

Hatırlamıyorum ki hocam. Bazıları da ekran kartından kasaya bağlanan kablo PCI kablosunu tak çıkar yapınca düzelmiş. Bir de sıcaklıktan falan olabilir mi gece oynarken hiç denk gelmedi çünkü yanlış hatırlamıyorsam.

O zaman önce benhmark yapın sonuç paylaşın inceleyelim driver kaynaklı mı sıcaklıktan mı.

Aynı ekran kartına sahip arkadaşımda da yakın zamanda çökme sorunu olmuştu. Ona da aynı şeyi söyledim DDU ile silip eski sürüme geçti düzeldi sorunu.

Hocam sürücüleri güncelleyin. Termal macun yenileyin duruma göre pedler kötü ise onları da yenileyin. Hatta kasa içi komple temizlik daha iyi olur.

Akşam yaparım temizliği evde hocam ama macunu şu an yenileyemem anca 1 ay sonra. Ekran kartı sürücüsü güncel başka hangi sürücüleri güncelleyeyim.

O zaman önce benhmark yapın sonuç paylaşın inceleyelim driver kaynaklı mı sıcaklıktan mı?

Aynı ekran kartına sahip arkadaşımda da yakın zamanda çökme sorunu olmuştu. Ona da aynı şeyi söyledim DDU ile silip eski sürüme geçti düzeldi sorunu.

Hangi sürüme geçti hocam akşam benchmark sonuçlarını atarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı