RX6600 DP sinyali bir anda gidiyor

CptSpork

Kilopat
Arkadaşlar selam. RX 6600 ekran kartlı bir hazır sistemim var. Sistemi bu senenin başlarında satın aldım. İlk aldığım zamanlarda herhangi bir sorun yaşamıyordum. Ancak yaklaşık 2-3 ay önce bir sorun yaşamaya başladım.
Genellikle oyun oynarken veya tarayıcıda gezinirken bir anda DisplayPort sinyali gidiyor. Monitör ekranı kapanıyor. Monitörün güç tuşuna basmak veya kabloyu çıkarıp yeniden takmak ekrana görüntüyü tekrardan getirmiyor. Yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Yeniden başlattıktan sonra da monitör 60Hz'ye dönüyor. AMD programlarına giremiyorum. Muhtemelen driver kendi kendine siliniyor. WattMan hatası olduğunu düşünmüyorum çünkü herhangi bir şekilde uyarı çıkmıyor. Driveri yeniden kurduğumda ise sorun "geçici olarak" çözülüyor ancak kısır döngüye girdim. Yani driveri yeniden kuruyorum ancak birkaç gün sonra sorun yeniden ortaya çıkıyor.

1692793391306.png

Akım korumalı priz aldım, birkaç çözüm yöntemi denedim, yaklaşık 2-3 haftadır sorun düzelmişti ancak bugün tekrar başladı. Araştırdım araştırdım bulamadım bu sorunun çözümünü. Gerçekten artık çok sıkıldım bu problemden. Bilgisayardan soğuttu. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına güç verdiğiniz soket veya PSU arızalı.

Soketi boşta olanla değiştirin çözülmezse, OCCT ile Power testi yapın.

Resmini attığınız driver sorununu ben de üç defa RX 6600 ile yaşadım.

Sorunun kaynağını tam çözemedim fakat çözümü Aygıt Yöneticisinden ekran kartınıza sağ tık > özellikler > sürücü > sürücüyü geri yükle yapmalısınız.

Ekran kartına güç verdiğiniz soket veya PSU arızalı.

Soketi boşta olanla değiştirin çözülmezse, OCCT ile Power testi yapın.

Sağ olun hocam bunu deneyeceğim ve geri dönüş yapacağım.
Ben ekran kartından dolayı sanıyordum. Gaming.gen'e mail attım ve ekran kartını ServisPoint'e götürmemi söylediler.
ServisPoint'e götürecektim, arızanın tekrar yaşanmasını bekliyordum ancak 2-3 haftadır yaşanmadı. Çünkü bir takım WattMan hatası çözümleri denemiştim ve akım korumalı priz almıştım.
Ama bugün de yaşayınca anladım ki sorun çözülmemiş.
Tekrardan teşekkür ediyorum.

Resmini attığınız driver sorununu ben de üç defa RX 6600 ile yaşadım.

Sorunun kaynağını tam çözemedim fakat çözümü Aygıt Yöneticisi'nden ekran kartınıza sağ tık > özellikler > sürücü > sürücüyü geri yükle yapmalısınız.

Hocam driveri yeniden kurmak ile bu işlemi yapmak arasında bir fark var mı? Çünkü ben driveri yeniden kursam da dediğim gibi tekrar yaşanıyor sorun ve driver tekrar siliniyor. Kısır döngüden çıkmaya çalışıyorum artık. WattMan hatasının çözümlerini bile denedim. Windows Update'nin driver güncellemesini kapatmaktan tutun BIOS güncellemeye kadar. Ama çözülmedi.

Sağ olun hocam bunu deneyeceğim ve geri dönüş yapacağım.
Ben ekran kartından dolayı sanıyordum. Gaming.gen'e mail attım ve ekran kartını ServisPoint'e götürmemi söylediler.
ServisPoint'e götürecektim, arızanın tekrar yaşanmasını bekliyordum ancak 2-3 haftadır yaşanmadı. Çünkü bir takım WattMan hatası çözümleri denemiştim ve akım korumalı priz almıştım.
Ama bugün de yaşayınca anladım ki sorun çözülmemiş.
Tekrardan teşekkür ediyorum.

Hocam driveri yeniden kurmak ile bu işlemi yapmak arasında bir fark var mı? Çünkü ben driveri yeniden kursam da dediğim gibi tekrar yaşanıyor sorun ve driver tekrar siliniyor. Kısır döngüden çıkmaya çalışıyorum artık. WattMan hatasının çözümlerini bile denedim. Windows Update'nin driver güncellemesini kapatmaktan tutun BIOS güncellemeye kadar. Ama çözülmedi.

Hocam görünce yazmak istedim alakası yokturdur belki ama DDU ile kaldırıp 22.11.2 sürümünü Update falan kapalı bir kurmayı dener misiniz?
Driver only seçerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı