Çözüldü RX6600 ekran kartından sonra bilgisayarda takılmalar oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Anzcyent

Hectopat
RAM
T-FORCE 2x8 16GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
James Donkey 240GB SSD
Ekran kartı
AMD SAPPHIRE RX6600 8GB GDDR6
Anakart
GIGABYTE B450M S2H
İşlemci
AMD RYZEN 5 2600
Herkese iyi günler. Eski ekran kartım RX570 arızalandığı için Sapphire Pulse RX6600 aldım. Ancak yeni ekran kartımla şöyle sıkıntılar yaşamaktayım:
  • Herhangi bir sitede video/yayın izlerken, hatta bazen bazı sitelerde videolu reklamlar çıktığında bile bilgisayar takılma yaşıyor. Sanki monitör Hz'si 40'a falan düşüyor. İmleç takılarak hareket ediyor vesaire.
  • Oyun oynarken harika FPS alsam bile nadiren ufak takılmalar oluyor. Böyle milisaniyelik drop gibi düşünebilirsiniz. En yüksek ayarlarda da en düşük ayarlarda da bu sıkıntıyı yaşıyorum.
  • Yine oyun oynarken bazen siyah ekran oluyor (alt + Tab yapınca çoğunlukla bu sıkıntıyı yaşıyorum) ve AMD Driver'ı sürücü hatası fırlatıyor.
Denediğim çözümler ise şu şekilde:
  • Ekran kartı BIOS'unu güncellemeyi denedim zaten güncel dedi.
  • WHQL son sürüm driver yükledim.
  • Windows güncelleştirmesi yaptım.
  • DDU ile eski driver'ı sildim.
Ancak çözüme ulaşamadım. Başka ne yapmamı tavsiye edersiniz?

Son düzenleme:
Çözüm
Anakart ve işlemcimi değiştirdim ve sorunum çözüldü arkadaşlar. Gigabyte B550M DS3h ve 5600 işlemci aldım.
Yüksek ihtimal problem anakart olabilir. Ama işlemciyi de gözden geçirmelisin dilersen beni direkt blogtan takip edebilirsin

Yüksek ihtimal problem anakart olabilir. Ama işlemciyi de gözden geçirmelisin dilersen beni direkt blogtan takip edebilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı