RX6600 için AMD Ryzen serisinden hangi işlemci alınmalı?

Mehmet Salduz

Kilopat
Anlık olarak R5 5600 ve RX6600 kullanmaktayım ama CS2 oyuncuyum ve FPS'im 270 Hz monitörümü karşılamıyor.
İşlemciyi yükseltmek istiyorum sizce R7 serisi mi yoksa R5 serisinden mi almalıyım ve ekran kartımı yenilememe gerek olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart değiştirmeden yapabileceğin en mantıklı yükseltme 5700x3D olur. Zaten anakartın AM4 olduğu için 5000 serisi üstü bir işlemci alırsan anakart ve RAM de değiştirmen gerekir.

Anlık olarak R5 5600 ve RX6600 kullanmaktayım ama CS2 oyuncuyum ve FPS'im 270 Hz monitörümü karşılamıyor.
İşlemciyi yükseltmek istiyorum sizce R7 serisi mi yoksa R5 serisinden mi almalıyım ve ekran kartımı yenilememe gerek olur mu?
Geçebilirseniz am5 de 7500f işinizi görür ancak am4 de kalmak isterseniz @FehmiDogru.js hocamın da dediği gibi 5700x3d ye göz atılabilir.

İşlemci kaç GHz de çalışıyor?
BIOS üzerinden Turbo Boost açtınız mı?
O işlemciyi stok soğutucuyla kullanıyorsanız tam performans alamazsınız.
AK400 kule tipi soğutucu öneririm.

Ctrl + alt + del yapın görev yöneticisi açıkken işlemci hızına bakın. Herhangi bir oyun açın işlemci hızı 4.4 oluyor mu kontrol edin.
3.5 de kalıyorsa bios üzerinden Turbo boostu açın. Her anakartta aynı olmaz. Anakart modelinizi araştırıp nasıl açılacağını öğrenin.

CTRL + alt + del yapın Görev Yöneticisi açıkken işlemci hızına bakın. Herhangi bir oyun açın işlemci hızı 4.4 oluyor mu kontrol edin.
3.5 de kalıyorsa BIOS üzerinden Turbo Boost'u açın. Her anakartta aynı olmaz. Anakart modelinizi araştırıp nasıl açılacağını öğrenin.

Dark Freezer X123 kule tipi soğutucu var işlemci hızı tam 4.4 olmuyor ama 3.8 4 arası değişiyor yani Turbo Boost açık mı bilmiyorum PC yanımda olunca bakacağım.

Anakart değiştirmeden yapabileceğin en mantıklı yükseltme 5700x3D olur. Zaten anakartın AM4 olduğu için 5000 serisi üstü bir işlemci alırsan anakart ve RAM de değiştirmen gerekir.

RAM olarak Mushkin Redline Lumina 16GB (2x8) DDR4 3600 MHz CL 18-22-22-42 RGB Ram 2x8 şeklinde kullanıyorum yani gerek var mı değiştirmeye?
Anakartı değiştirirsem ve işlemci olarak 7500F e çıksam ekran kartıyla herhangi bir darboğaz yaşar mıyım?

V

CTRL + alt + del yapın Görev Yöneticisi açıkken işlemci hızına bakın. Herhangi bir oyun açın işlemci hızı 4.4 oluyor mu kontrol edin.
3.5 de kalıyorsa BIOS üzerinden Turbo Boost'u açın. Her anakartta aynı olmaz. Anakart modelinizi araştırıp nasıl açılacağını öğrenin.

Ve ben BIOS'tan RAM MHz olarak 3600 ayarladım ama anakart 3500 destekliyor herhangi bir zarar verir mi acaba?

İşlemci hızının 4.4 GHz çıkmıyorsa performans kaybı yaşarsınız.
CS 2 gibi bir oyunda 20-30 FPS fark edecektir.
Anakart modeliniz nedir?
Bilgisayarım sağ tık yapıp özelliklere baktığınızdan işlemci hızı kaç olarak gözüküyor?
3.5 gözüküyorsa sorun yok demektir. Fakat 4.08 GHz gösteriyorsa BIOS üzerinden game modu kapatmanız gerekiyor. Dediğim gibi her anakartta farklı olur. Turbo Boost özelliğini açmanız lazım.
Bilgisayarınızda özellikler kısmında 3.5 gözükecek. Oyunlarda ise 4.450 gözükmesi gerekiyor.

MSI Afterburner kullanarak kontrol edin.

Anakart modeliniz nedir?
Bilgisayarım sağ tık yapıp özelliklere baktığınızdan işlemci hızı kaç olarak gözüküyor?
3.5 gözüküyorsa sorun yok demektir. Fakat 4.08 GHz gösteriyorsa BIOS üzerinden game modu kapatmanız gerekiyor. Dediğim gibi her anakartta farklı olur. Turbo Boost özelliğini açmanız lazım.
Bilgisayarınızda özellikler kısmında 3.5 gözükecek. Oyunlarda ise 4.450 gözükmesi gerekiyor.

Tamam yarın akşam haber vereceğim duruma göre şu an memleketteyim anakart modeli ASRock B550M HDV.

Anakart modeliniz nedir?

Evet aslında bu sistem ile benim daha yüksek FPS almam gerekiyor en düşük ayarlarda 1280x960 çözünürlükte 150 200 FPS alıyorum normal değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı