RX6600 sistem oyunlarda düşük FPS veriyor

akraveli

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, oyunlarda beklediğimden çok daha düşük FPS alıyorum. PC hocası ve diğer YouTube kanallarında aynı sistemle alınan FPS değerleri ile benim aldıklarım arasında ciddi farklar var. Bu durumun sebebi ne olabilir? 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum ve artık çözüm bulamadığım için gerçekten soğudum.

sistem bileşenleri:

• AMD Ryzen 5 5600G.
  • MSI RX6600 8 GB.
  • MSI Tomahawk B450 Max.
  • XPG 3200MHz 16 GB (2x8)

Merhaba, oyunlarda beklediğimden çok daha düşük FPS alıyorum. PC hocası ve diğer YouTube kanallarında aynı sistemle alınan FPS değerleri ile benim aldıklarım arasında ciddi farklar var. Bu durumun sebebi ne olabilir? 1 aydır bu sorunla uğraşıyorum ve artık çözüm bulamadığım için gerçekten soğudum.

sistem bileşenleri:

• AMD Ryzen 5 5600G.
  • MSI RX6600 8 GB.
  • MSI Tomahawk B450 Max.
Hocam normalde olması gereken fps değerleri ve aldığınız değerleri yazarsanız ayrıca bunun yanında msi afterburner ile vram kullanımı gpu kullanımı gpu sıcaklığı gibi değerleri yazarsanız çok yardımcı olursunuz.

sistem bileşenleri:

• AMD Ryzen 5 5600G.
  • MSI RX6600 8 GB.
  • MSI Tomahawk B450 Max.
İşlemci ve ekran kartı tarafında aynı bileşenlere sahibiz. Hangi oyunlarda daha düşük FPS alıyorsunuz ?

Kartınızı satıp, NVIDIA alın.

Hemen 6600'ü satıp GT 1030 almalı.

Driver'larınız güncel mi? Monitör kablonuz ekran kartına mı bağlı anakarta mı? Dahili grafikli bir işlemci kullandığınızdan belki yanlışlıkla onu kullanıyor olabilirsiniz.

sistem bileşenleri:

• AMD Ryzen 5 5600G.
  • MSI RX6600 8 GB.
  • MSI Tomahawk B450 Max.
işlemcini satıp R5 5600 alın.

Kartınızı satıp, NVİDİA alın.
Cevabınız için teşekkür ederim.

Hocam normalde olması gereken fps değerleri ve aldığınız değerleri yazarsanız ayrıca bunun yanında msi afterburner ile vram kullanımı gpu kullanımı gpu sıcaklığı gibi değerleri yazarsanız çok yardımcı olursunuz.
Ekran kartımın sıcaklığı 60 derece civarında ve henüz 70 dereceyi hiç görmedi. Örneğin, Elden Ring oynarken ilk başta videolardaki gibi 60 FPS sabit alıyordum; yayın açıkken bile ara sıra 59 FPS’ye düşüyordu. Ancak şimdi aynı oyunda FPS değerlerim 40 civarlarında değişiyor. Ekran kartımın kullanımı %80-%65 arasında ve VRAM kullanımı yaklaşık 5350 MB civarında seyrediyor.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim.

Ekran kartımın sıcaklığı 60 derece civarında ve henüz 70 dereceyi hiç görmedi. Örneğin, Elden Ring oynarken ilk başta videolardaki gibi 60 FPS sabit alıyordum; yayın açıkken bile ara sıra 59 FPS'ye düşüyordu. Ancak şimdi aynı oyunda FPS değerlerim 40 civarlarında değişiyor. Ekran kartımın kullanımı %80-%65 arasında ve VRAM kullanımı yaklaşık 5350 MB civarında seyrediyor.

Sıkıntı ekran kartının tam olarak kullanılmaması. FPS 40'a düşüp ekran kartı kullanımı %80'lere iniyorsa bu teknik olarak darboğazdan kaynaklanır. Ancak 5600G'nin 6600'e darboğaz yapmaması lazım işlemci sıcaklıkları nasıl?

Sıkıntı ekran kartının tam olarak kullanılmaması. FPS 40'a düşüp ekran kartı kullanımı %80'lere iniyorsa bu teknik olarak darboğazdan kaynaklanır. Ancak 5600G'nin 6600'e darboğaz yapmaması lazım işlemci sıcaklıkları nasıl?
Merhaba, işlemci sıcaklıklarım da 60-70 derece arasında kalıyor ve 70 derecenin üzerine çıkmıyor. Ancak şöyle bir durum var: Bilgisayarımda işlemcinin dahili grafik kartını devre dışı bırakmak zorundayım, aksi halde AMD Adrenalin çalışmıyor. İşlemcinin grafik kartı güncel olduğunda ise AMD Adrenalin, 2023 Ekim ayının versiyonunu kullanıyordu.

1725105432715.png

Hemen 6600'ü satıp GT 1030 almalı.

Driver'larınız güncel mi? Monitör kablonuz ekran kartına mı bağlı anakarta mı? Dahili grafikli bir işlemci kullandığınızdan belki yanlışlıkla onu kullanıyor olabilirsiniz.
Driverlarım güncel, ancak işlemcinin grafik sürücüsünü güncelleyemiyorum. Çünkü işlemci sürücüsünü güncellersem ekran kartı driver’ını güncelleyemiyorum ve monitörlerim ekran kartına bağlı.

İşlemci ve ekran kartı tarafında aynı bileşenlere sahibiz. Hangi oyunlarda daha düşük FPS alıyorsunuz ?
Merhaba, sizden bir ricam olacaktı. Cyberpunk, Elden Ring veya Dying Light 2 gibi oyunlarınız varsa, bu oyunlardaki FPS değerlerinizi benimle paylaşabilir misiniz?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı