RX6600 sistemde Valorant'ta FPS düşüyor

YuRiaS

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartım RX 6600 işlemcim Ryzen 5 5500 8-8 GB 2 portlu da RAM'im var yani sistemim kötü değil. Valorant oynarken ortalama 200-300 FPS arası alıyorum, eskiden de ara sıra oluyordu ama şu sıralar sürekli FPS düşmesi yiyorum. Yanda FPS göstergeci açtım ve donunca 0 FPS'e kadar düştüğünü fark ettim, virüs taraması yaptım PC de herhangi bir virüs yok. Neden oldugunu anlamıyorum biri yardımcı olursa sevinirim.

Frame Generation, FSR gibi teknolojiler açık mı? Bazen düzgün çalışmayıp FPS dropa sebep olabiliyorlar.

Valorant'ta FSR olduğunu ilk kez senden duyuyorum.

Ekran kartınızı güncellemeyi deneyebilirsiniz.

Örnek olması bakımından söyledim, var olup olmadığını bilmiyorum ama dün FH 5'te Frame Generation kullanmayı denemiştim ve arkadaşın dediği sorunun aynısını yaşadım. Oyun ayarlarında fg yoktu AMD arayüzünden açmıştım.

Uzun zamandır format atmıyorsanız, format atıp Windows 10'a geçip ekran kartı olarak da stabil bir sürüm bulup kurmanızı öneririm.

Frame Generation, NVIDIA'nın sadece 4000 serisi RTX ekran kartlarına getirdigi bir özellik. RX 6600 de ne arasın onu geçtim Valorant'ta FSR ne alaka?
AMD'de de bu teknolojinin olduğunu bilmiyor musunuz.

Hayır DirectX gölgelendirici önbelleğini temizle sorunun %99 ihtimalle çözülecektir.

Windows Arama yerine Disk temizleme yazın ve sorarsa oyunun kurulu olduğu diski seçin C veya D diski aşağıdaki resimden ister hepsini istersen sadece DirectX gölgelendirici önbelleğini tikl işareti koy ve Tamam'a tıkla ve temizleme işleminin bitmesini bekle ardından PC yeniden başlat ve oyuna tekrar gir ve bir süre kaplamaları yükleyebilir ama 10-15 dakika sonra sorun tamamen oratadan kalkmalı.

Sisteminin sıcaklık değerleri nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…