RX6600 XT sistemde 2. monitörü anakarta bağlamak performans düşmesini engeller mi?

BrkOz

Megapat
Daha fazla  
2. monitörü ekran kartı yerine anakarta bağlamayı düşünüyorum. Oyun oynarken video izlemek gibi temel işlevlerde kullanacağım. Ayrıca Photoshop gibi uygulamalarda da 2. ekran olarak kullanacağım.

Oyunlarda FPS düşüşü olmaması adına 2. monitörü anakart üzerine bağlamak, ekran kartı yerine işlemciye güç bindirmek işe yarar mı? Eksileri, artıları nelerdir? Deneyenlerden yorum rica ederim.

1. monitör MSI 180Hz 2K IPS.
2. monitor 1080p IPS 75Hz.

Ekran kartı: Sapphire RX6600 XT.
İşlemci: R5 5600.
Anakart: Gigabyte B450M S2H V2.
PSU: 550W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
2. Monitörde sadece tarayıcı, Discord gibi şeyler açmak performansı pek etkilemeyecektir. Zaten işlemcinizde entegre grafik işlemci yok. Ama olsa bile, Windows'u 2 ayrı grafik kartından çalıştırmak sorunlar yaratabilir. O yüzden kaç monitör olursa olsun, harici ekran kartına bağlamak lazım.

2. monitörü ekran kartı yerine anakarta bağlamayı düşünüyorum. Oyun oynarken video izlemek gibi temel işlevlerde kullanacağım. Ayrıca Photoshop gibi uygulamalarda da 2. ekran olarak kullanacağım.

Oyunlarda FPS düşüşü olmaması adına 2. monitörü anakart üzerine bağlamak, ekran kartı yerine işlemciye güç bindirmek işe yarar mı? Eksileri, artıları nelerdir? Deneyenlerden yorum rica ederim.

1. monitör MSI 180Hz 2K IPS.
2. monitor 1080p IPS 75Hz.

Ekran kartı: Sapphire RX6600 XT.
İşlemci: R5 5600.
Anakart: Gigabyte B450M S2H v2.
PSU: 550W 80+

2 monitöründe 180 herz gibi olsaydı belki senin açından kısıtlayıcı olabilirdi ancak böyle bir durum olmadığı için sıkıntıya sokacağını sanmıyorum tadını çıkar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı