RX6700 ve R5 5600 sistem oyunlarda takılıyor

denizsama0

Hectopat
Daha fazla  
RX 6700.
Ryzen 5 5600.
16 GB RAM.
DirectX 12.
Bu sistemde neredeyse oyun oynayamıyorum. Geçen gün Detroit oynuyordum, feci droplar yaşıyorum. Fortnite'ta da aynı şekilde, hatta LoL bile 80 FPS alıyor. Sürücülerim güncel ama neredeyse her oyunda kasma sorunu yaşıyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 6700.
Ryzen 5 5600.
16 GB RAM.
DirectX 12.
Bu sistemde neredeyse oyun oynayamıyorum. Geçen gün Detroit oynuyordum, feci droplar yaşıyorum. Fortnite'ta da aynı şekilde, hatta LoL bile 80 FPS alıyor. Sürücülerim güncel ama neredeyse her oyunda kasma sorunu yaşıyorum. Bunun nedeni ne olabilir?

Hocam RAM'lerinizi hiç çıkartıp taktınız mı? Eğer biraz tecrübeniz varsa RAM'lerinizi çıkar tak yapmanızı tavsiye ederim.

Şu an Valorant'a giriyorum FPS değerlerimi ileteceğim sonra da RAM'leri çıakrtıp slotlarını değiştireceğim 2 slot var zaten sadece yerlerini degiştiriceğim.
Hocam RAM'leri çıkardıktan sonra üflerseniz daha iyi olur en azından üstünde toz varsa tozları gider :) Ayrıca RAM'lerin tam oturduğuna emin olun. Klipsleri kapanana kadar dikkatli bir şekilde güç uygulayın.

Son düzenleme:
RX 6700.
Ryzen 5 5600.
16 GB RAM.
DirectX 12.
Sistemi Trendyol PCden yenilediysen ve SSDni değiştirmediysen Drop yersin. Kendimden biliyorum öyle bişeyse kesinlikle SSDni değiştir.

SSD mevcut mu? PSU nedir? Isı değerleriniz nedir? BIOS ayalarınız doğru ve firmware güncel mi?

• Sadece RAM'de hata aramayın. SSD mevcut değil ya da oyunlar mekanik diske kuruluysa hız yetersizliği nedeniyle drop normal.
  • PSU yetersiz ya da kalitesiz ise güç dalgalanması ya da yetersizliği nedeniyle drop normal.
  • Montaj sıkıntılı ya da soğutma sistemi arızalı ise yükselen ısı nedeniyle ısı drop normal.
  • BIOS ayarları ve yazılımı hatalı ise zaten sistem başlı başına sıkıntı kaynağı olur.
  • Hatta internet bağlantınızdaki stabilite bile önemli. Eğer ping değeriniz yükseliyorsa o da drop yemenize neden olur.

Kısaca daha detaylı bilgi verirseniz silgiyle, üfürükle uğraşmazsınız :)

SSD mevcut mu? PSU nedir? Isı değerleriniz nedir? BIOS ayalarınız doğru ve Firmware güncel mi?

• Sadece RAM'de hata aramayın. SSD mevcut değil ya da oyunlar mekanik diske kuruluysa hız yetersizliği nedeniyle drop normal.
  • PSU yetersiz ya da kalitesiz ise güç dalgalanması ya da yetersizliği nedeniyle drop normal.
  • Montaj sıkıntılı ya da soğutma sistemi arızalı ise yükselen ısı nedeniyle ısı drop normal.
  • BIOS ayarları ve yazılımı hatalı ise zaten sistem başlı başına sıkıntı kaynağı olur.
  • Hatta internet bağlantınızdaki stabilite bile önemli. Eğer ping değeriniz yükseliyorsa o da drop yemenize neden olur?

Kısaca daha detaylı bilgi verirseniz silgiyle, üfürükle uğraşmazsınız :)

SSD mevcut PSU600W montaj sıkıntısı yok daha yeni yeni oluyor sürücülerde güncel bugün bilgisayarı temizlettirmeye götürdüm termal macun falan yenilediler adam dedi ki kup kuruydu macun neredeyse yoktu dedi ondan kaynaklı olabilir mi?

İki olasılık var.
  • kuru termal macun evet çok büyük bir kriter. Isı iletimi bozuk olunca sistem güç keser.
  • PSU'nuz AMD'nin önerdiği minimum değerin altında bir güce sahip. Kaliteli bir PSU ise başa çıkabilir ama orta ya da düşük segment bir PSU ise güç kesmeler de yapabilir.
Ama öncesinde sorun yaşamadığınızı belirtiyorsunuz. Sorun büyük ihtimalle kuruyan termal macundur. Biraz deneyip göreceksiniz artık.
SSD mevcut PSU600W montaj sıkıntısı yok daha yeni yeni oluyor sürücülerde güncel bugün bilgisayarı temizlettirmeye götürdüm termal macun falan yenilediler adam dedi ki kup kuruydu macun neredeyse yoktu dedi ondan kaynaklı olabilir mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı