Arkadaşlar bir oyun girdim zaman kasa aniden kapanıyor. Işıkları bile gidiyor kasadaki başlat tuşuna basmak zorunda kalıyorum.
Bu neden kaynaklı ve sadece bu sorun oyuna girdim zaman oluyor. Düşük grafikli oyun girsem bile oluyor. Nedeni nedir?
Sistem parçalarım.
Ekran kartı: RX7600.
İşlemci: AMD Ryzen 7600X.
PSU: Hadron ATX Power 600W.
Büyük ihtimalle PSU yüzünden. Hadron kalitesiz bir marka, yeterli gücü sağlayamayınca, oyunlar da sistemin yüksek watt çekmesine sebep olunca kalitesiz PSU yükü kaldıramıyor ve sistem kapanıyor.
Ekleme: PSU almadan önce @Kayra342727 hocamın altta dediği gibi OCCT ile PSU testi yapın. Başka parçalarda sorun olma ihtimali elensin. Sorun olsa da olmasa da o PSU'yu kullanmamanızı tavsiye ederim çok sağlıklı bir model değil.
Arkadaşlar bir oyun girdim zaman kasa aniden kapanıyor. Işıkları bile gidiyor kasadaki başlat tuşuna basmak zorunda kalıyorum.
Bu neden kaynaklı ve sadece bu sorun oyuna girdim zaman oluyor. Düşük grafikli oyun girsem bile oluyor. Nedeni nedir?
Sistem parçalarım.
Ekran kartı: RX7600.
İşlemci: AMD Ryzen 7600X.
PSU: Hadron ATX Power 600W.
OCCT ile ekran kartı ve PSU testi yap, ayrıca anakartında sıkıntılı olabilir, ben anakartı kabloları takarken yamultmuşum ara sıra ekran kartı kendi kendine devre dışı kalıyordu.
OCCT ile ekran kartı ve PSU testi yap, ayrıca anakartında sıkıntılı olabilir, ben anakartı kabloları takarken yamultmuşum ara sıra ekran kartı kendi kendine devre dışı kalıyordu.