Ryzen 1200 ve GTX 1050 Ti FPS düşme sorunu

Cafer Büyük

Hectopat
Daha fazla  
  • Ekran Kartı: ASUS GEFORCE 1050TI 4GB 128bit
  • Anakart:A320M PRO VH PLUS
  • RAM:Corsair Vengeance Kırmızı 8GB 2400MHz DDR4
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz Soket AM4+ 65W İşlemci
Arkadaşlar bu parçalardan oluşan bir sisteme sahibim. Sistemi 2-3 haftadır kullanmaktayım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Son 1 haftadır FPS değerlerimde düşüşler yaşanmaya başladı. Özellikle de PUBG oyununda. Diğer oyunlarda bu sıkıntı mevcut değil. Sizce sorunum nedir ?

Hardiskimi bir program yoluyla test ettirdim. Fotoğrafta ona ait şimdiden teşekkürler.

Birkaç dakika önce de, oyunu kapatmak için görev yöneticisini açmak istedim fakat siyah ekranda ve tepkisiz biçimde kaldı. 2800 TL harcadım bu sistem için. Çöpe mi göndermiş oldum?

27144710_1160673254068516_40559032_o.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığınız çözünürlük ve ayarlar nedir? MSI Afterburner ile oyun içinden işlemci ve ekran kartı kullanımlarını gösteren görsel ekleyin.

Bunlara ek olarak PSU'nuz nedir?
500W bir güç kaynağı kullanıyorum.

Oynadığınız çözünürlük ve ayarlar nedir? MSI Afterburner ile oyun içinden işlemci ve ekran kartı kullanımlarını gösteren görsel ekleyin.
1920x1080 çözünürlüğü kullanıyorum. Oyunda, işlemci kullanımı maksimum %85'e ulaştığını gördüm. Sıcaklık değeleri şu şekilde:
  • GPU: 69°C
  • CPU: 49°C
Genellikle günde 6-7 saat oyun oynayan biriyim. Bu değerler genellikle bu halde oluyor. Fakat GPU kullanımım sürekli olmasa da oyunda hareket ettiğim zamanlar %99'dan bazen %60'lara iniyor bunun sonuncunda da oyunda darboğazlara sebep oluyor. Bunlar 1 saniye bile sürmüyor onuda belirteyim. Fakat ister istemez insanın canı sıkılıyor. Ekran görüntüsü istemişsiniz. Görüntüyü de en kısa zamanda yükleyeceğim.

ASASSAASASSSA.png
İstediğiniz resim, buyurun. Oyunda bir evin içinde çektim. Dışarıda bu değerler sabit fakat, fps değerleri 50-60lar da geziyor. Oyun ayarlarım tavsiye edilende. Tahminimce böyle olmamalı bir sorun var ama bir türlü çözemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı