Ryzen 1300X sistem toplama

Berkinbey07

Megapat
Makaleler
1
Yer
Antalya/Manavgat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba, eski sistemimde ki anakart arızalandığı için DDR4 sisteme geçmeye karar verdim. Sistemi toplarken maksimum 2500 - 2600 lira bir bütçem var. Hatta daha aşağısı olursa mutlu olurum. Ekran kartım ve diğer parçalarım hali hazırda mevcut. Yeni alacağım parçalar için önerilerinize ihtiyacım var. Düşündüğüm sistemi aşağıda paylaşıyorum:

Berkin Bilgisayar.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ki seçtiğin parçalar gayet iyi fiyat performans istersen bir düşük parçalarını öneririm. Örneğin Ramleri RGB almamalısın veya TUF yerine farklı anakart alarak bütçenizden kısabilirsiniz.

Bana soracak olursan da ram ve ana kartı düşürerek daha iyi bir işlemci almalısın. İmkanın olduğunda extra bir ram daha alabilirsin fakat ha deyince işlemci değişmiyor maalesef. Ayrıca 1300x yerine 2. nesil 2600 yada 2600x öneririm.

Eğer işlemcimi 2600 yaparsam Ramim 8GB olmak zorunda. Sizce ne yapmalıyım? Ya da bana sistem önereblir misiniz? Intel de olur.
İşlemciyi 1300x yapmam mantıksız mı? Anakartımı Asus B450m-a, Ramlerimi Adata XPG Spectrix yaptım. Ama 2600 lerde soğutucu yokmuş. Bu bana sorun yaratabilir.

Son düzenleme:
Ryzen 3 1200 AF diğerleri aynı kalsın. 400 TL paran kalıyor. Hatta Anakartı B450M yap 200 de oradan. Tertemiz.Hatta ve hatta Ramleri de GSKILL Flare X 3200 MHZ yap oradan da 300 TL falan kalsın. Neredeyse yarı yarıya aynı sistem.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı