Ryzen 1400 ve 1050 Ti sistem düşük GPU ve CPU kullanımı

hsykaradas

Decapat
Arakdaşlar merhaba, yeni daha 2 günlük kasa topladım fakat oyunlarda GPU (ekran kartı) kullanımı %30 in üstüne çıkmıyor. CPU (işlemci) de %25'ın. Anakart yüzünden mi? İslemci ekran kartı uyumsuzluğundan mı? Darboğaz yani. Yoksa monitorden mi? 60 Hz VGA TO HDMI donustürücü kullanıyorum. RAM mi yetersiz? Sürücüler güncellendi son sürüm. Ekipmanlar asagıda resimlerde yer alıyor.

Adsız.jpg
Adsız2.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı tam performansda çalışmaya gerek duymuyor çünki 60 FPS vermesi yeterli. İşlemci de ekran kartını hayliyle beslemek için çok çalışmak zorunda kalmıyor. VSYNC kapatırsanız sorun çözülür. Diğer isimi ile Dikey Senkronizasyon kapatın.

CPU zaten yüksek güç kullanmaz çoğu zaman ama ekran kartının düşük güç kullanması VSYNC ayarından kaynaklı. V-Sync ayarı oyun ayarlarında Vertical Sync, V-Sync, Dikey Eşitleme, Dikey Senkronizasyon adlarından biriyle bulunabilir.

Peki değerli yorumlarınız için teşekkürler.Yeni bir monitör alırsam 144Hz 1920*1080p 1ms . Sorun oltadan kalkarmı yani gpu tam kullanımına 100'e yakın ve FPS de yüksek degerlere ulasırmı ?

Peki değerli yorumlarınız için teşekkürler.Yeni bir monitör alırsam 144Hz 1920*1080p 1ms . Sorun oltadan kalkarmı yani gpu tam kullanımına 100'e yakın ve FPS de yüksek degerlere ulasırmı ?
1050ti için 144 hz fazla olur gibi.75 hz olsa yeterli şu aşamada. Ancak ileride kart veya sistem yükseltirim diyorsanız alınır.
V sync ile mi alakalı sizin durum ? Kapatınız mı?

Kapattım ama oyunda fps 60'ın üstüne çıkmıyor ve v sync kapalı durumda GPU VE CPU kullanım oranı hala düşük monitörle alakalı mı bu durum veya anakart ??
Fps 60 a sabitlenmiş gibi diyorsun.V sync fps in yükselmesi önündeki en büyük engel.
Kapalı ise sorun olmaması lazım .Sorun V sync den değil demek ki. Başka bir monitör (veya tv de olur) deneme imkanın var mı? Bana monitör olasılığı pek yakın gelmiyor ama

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı