Ryzen 1500x vs i5 7400 vs i5 6500

@DönerMustafa18 Evet doğru; sizin yaptığınız bilgilendirme, ama yanlış bilgilendirme. İsterse sınırsız bütçesi olsun yine de "oyun" için i9 alınmaz.
Herkesin kendine göre bir dünyası vardır. Ayrıca, evet AMD'nin yeni çıkardığı işlemciler, Intel'in yeni çıkardığı I9 serisine göre neredeyse aynı derecede ve daha ucuz ama bana göre de oyun için AMD alınmaz. Sütten ağzım yandı bir kere :) Ama sırf yaşadığım bir hata için, tüm firmaya suç atmak zalimliktir. Evet I9 serisi baya bir pahalı, hemde baya. Ama sonuçta aldığın işlemciyi, tek çekirdek gücünde iyi bir performans verdiği için her yönde kullanabiliyorsun. Haksız mıyım?

Ve evet söylemeyi unutmuşum, I9 şu an alınmaz. Bence siz de pahalı olduğundan dolayı böyle diyorsunuz. Ama dolar bir düşsün, bakın bakalım stoklarda kalacak mı :D İyi forumlar.

Herkesin kendine göre bir dünyası vardır. Ayrıca, evet AMD'nin yeni çıkardığı işlemciler, Intel'in yeni çıkardığı I9 serisine göre neredeyse aynı derecede ve daha ucuz ama bana göre de oyun için AMD alınmaz. Sütten ağzım yandı bir kere :) Ama sırf yaşadığım bir hata için, tüm firmaya suç atmak zalimliktir. Evet I9 serisi baya bir pahalı, hemde baya. Ama sonuçta aldığın işlemciyi, tek çekirdek gücünde iyi bir performans verdiği için her yönde kullanabiliyorsun. Haksız mıyım?
Şuanda AMD hem oyun hem iş için gayet güzel kullanılır. Ryzen ile İ serisi işlemci arasındaki en büyük fark cpu kullanımı ve multi core skorunun çok iyi olması. Single core da nerdeyse aynılar. İntel artık alınmaz bana göre sırf Türkiye değil dünya AMD'ye dönüyor. Eski tecrübelerinizi boş verin bu yepyeni bir platform.:)

Şuanda AMD hem oyun hem iş için gayet güzel kullanılır. Ryzen ile İ serisi işlemci arasındaki en büyük fark cpu kullanımı ve multi core skorunun çok iyi olması. Single core da nerdeyse aynılar. İntel artık alınmaz bana göre sırf türkiye değil dünya AMD'ye dönüyor. Eski tecrübelerinizi boş verin bu yepyeni bir platform.:)
Şuan 4.5 milyar olan işlemci, dolar düşünce (1,90 civarına) olacak 2.1 küsür milyar. İşte o zaman herkes Dünya'da AMD mi Intel mi görecek :D

Dolar düşmez, Türk Lirası değer kazanır; bu bir. İkincisi sizin deyiminizle dolar düştü diyelim, sadece İntel'in mi fiyatı düşecek? AMD Türk markası mı ki "doların düşüşü" etkilemesin. Sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum, gidin kazıklanın siz.

Dolar düşmez, Türk Lirası değer kazanır; bu bir. İkincisi sizin deyiminizle dolar düştü diyelim, sadece İntel'in mi fiyatı düşecek? AMD Türk markası mı ki "doların düşüşü" etkilemesin. Sizinle daha fazla tartışmak istemiyorum, gidin kazıklanın siz.
Oyun için İ9 öneren biriyle tartışmaya gerek bile yok. Bilgisi ortada. Yani bende ilk defa duydum oyun için İ9'u. Daha ne diyebiliriz ki? Benim gibi umursamamaya çalışın.

@Baran Boyraz
Senin soruna gelirsek İntel yıllardan beri Core İ serisini geliştiriyor. Bu yüzden İntel işlemciler daha optime. Tek çekirdek performansı daha fazla. AMD ise Ryzen serisi ile yeni bir mimariye geçiş yaptı. İlk başlarda AMD işlemcileri pek optime değildi fakat AMD eski AMD değil. Yazılım desteğini iyi veriyorlar. Zaten geriye kalan her şeyde de bu üç kart içinden Ryzen önde yani geleceğe daha iyi yatırım. Ryzen alın pişman olmazsınız.

Ryzen işlemci, İntel işlemciler gibi nesil nesil çıkıcak, eğer o şekilde olursa AMD nin artık tercih edilme sebebi ucuz olması değil kalitesi olucak. Ryzen tercih edebilirsiniz sonuçta daha yeni işlemci

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı