Ryzen 1600 AF yavaşlığı

Konays

Megapat
Daha fazla  
İnternette gördüğüm Ryzen 1600 AF'ler stok halinde bile tüm çekirdekler 3.6 GHz hızlarda stok fan ile çalışıyor, 1.2v gibi voltajlarla 3.9ları gördükleri oluyor fakat benim işlemcime 1.2v ile bile 3.5 GHz hız veremiyorum. B450a Pro (Max olmayan) anakart kullanıyorum. Yük halinde tüm çekirdekler 3.450 GHz gibi hızlarda çalışıyor. Bana takozun takozu mu geldi yoksa işlemcide mi sorun var acaba?

İşlemciyi Haziran ayında Amazon.tr'den satın aldım. 3.450 GHz ile 3.8 arasında FPS olarak çok şey oynar mı acaba?

Sistemim:

Ryzen 1600 AF (stok soğutucu ile soğutuluyor)

RX 570 8 GB.

MSI B450A Pro.

XPG D10 8 X2 3000 MHz RAM.

Corsair HX1000 güç kaynağı.

Maalesef ki en kötü silikon size gelmiş.

Silikon ile alakalı. CPB açıkken vaat ettiği turbo frekansına ulaşıyorsa sorun yoktur her Ryzen aynı voltajda aynı hızları görecek diye bir kural yok. Benim kullandığım 3300X de el ile voltaj verirken Youtube'da izlediğim OC videolarının çok gerisinde kalıyor örneğin 4.275Ghz için 1.3v verirken, 4.3Ghz için 1.35v veriyorum farkın büyüklüğüne bak. Ben de CPB ve PBO açıyorum o kendisi 4.3Ghz'e fırlıyor ve mükemmel performans veriyor. Sıcaklıkları da kafama takmıyorum 170 TL'ye Arctic 7X almıştım altından kalkıyor.

Malesef

@MaNsİoN35

@Hamza Ensar Sağlam

Benim işlemcimde bahsettiğiniz gibi sanırım. Şimdilik 1.25V@3.6 kullanıyorum. Aida64(10 dakika), Cinebench23, Cpu-Z Stress testi ve Prime95 smallest (10 dakika) testini yaptım. Şimdilik sorun yok gibi. Sizce yapmam gereken başka stabilite testi var mıdır? Oyun testlerine mi başlayayım?​

@kino

Blender ile BMW testi yap ek olarak.

Hocam bendede aynı frekanslar. Bu kötü mü?

Yanıt veren herkese teşekkür ederim. Meğer benim ekran kartımın sürücüsü sıkıntılıymış. Oyunlarda bu yüzden sıkıntı yaşıyormuşum. İşlemciye gelecek olursak pek test yapamadım ama 1.25v@3.6ghz çalışabiliyor ki bu hız benim için kabul edilebilir bir hız. Ekran kartımı bir an evvel satıp nvidia rtx 2060 veya 3060 gibi bir karta geçmeyi planlıyorum. Amd sürücülerinden gerçekten bıktım. Benden size tavsiye amd'ye bulaşmayın.
Manuel voltaj ile hız arttırmayı denediniz mi hocam ?

@Konays hocam aynı islemciyi almistim. 1284 Volt'ta anca 3.7 GHz cikabilmisti. Benimki de takoz islemciydi diyebilirim. Ben iade etmiştim işlemcimi kötü silikondan dolayı size de aynisini tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…