Oyunu gördügünüz gibi Ultra'da oynuyorum yükseltilecek tek bir ayar bile yok buna ragmen 50 FPS veriyor aslında tatmin edici bir FPS ama YouTube'den benzer sisteme sahip arkadaşlar sadece 8x2 RAM kullanması sayesinde benim aldıgım FPS'lerin 2 katına çıkıyorlar bu diger oyunlar içinde geçerli gerçekten de ben bu sistemi singleden Dual Channel RAM'e yükseltsem her oyunda videolarda görüldügü kadar bir artış olur mu?
En fazla 10 FPS'e kadar artış olabilir, o da en fazla yani. Sistemi rahatlatır ve dropların önüne geçer, daha stabil oynarsınız oyunları. Dual Channel bu bağlamda fark ediyor gerçekten.
Benchmark videolarında sadece oyunun verdiği ultra ayarlar var. Sizin gibi ekstra hepsini yükseltmiyorlar. Ben de aynı sistem, hepsini yükseltiyorum özel olarak elle, 60’ın altına düşmüyor ama bende. Sanırım tek gölgeyi yükseltmemiştim.
Dual channel bilgisayarınızı rahatlatırken performansta arttırır tabii, artmaması söz konusu dahi olamaz.Günümüzde birçok oyun için 8 değil 16 gb öneriliyor sistem rahatlığı ve oynanırlığı açısından.Bir slot daha takmanızı tabii yararınıza olacaktır.
Cevaplar için teşekkürler.Bir donanım grubunda ram tek modül oldugu için 3000mhz ye çıkamayacagım söylenmişti galiba haklılarda x.m.p yi açıp cpu z den 3000mhz yi alabiliyorum fakat oyunlarda ram hep 2000mhz de çalışıyor ve anlamsız bir şekilde işlemci sıcaklıgı 7-8 derece artıyor dual ram e geçtigim vakit bu sıkıntılarda ortadan kalkarmı?
Benchmark videolarında sadece oyunun verdiği ultra ayarlar var. Sizin gibi ekstra hepsini yükseltmiyorlar. Ben de aynı sistem, hepsini yükseltiyorum özel olarak elle, 60’ın altına düşmüyor ama bende. Sanırım tek gölgeyi yükseltmemiştim.
Hocam dediginiz ayarı yaptım gölge hariç bütün ayarları en sona çektim gölgede en son ayar degilde bi altıydı benim sistem yine 60 üstü veremiyor 50-55 falan ayarlarınız tam olarak nedir sizin?
Hocam dediginiz ayarı yaptım gölge hariç bütün ayarları en sona çektim gölgede en son ayar degilde bi altıydı benim sistem yine 60 üstü veremiyor 50-55 falan ayarlarınız tam olarak nedir sizin?
Şu an bakamıyorum maalesef memleketteyim ama ayna kalitesi, gölge kalitesi ve dinamik geometri kalitesini bir tık düşürmüştüm diye hatırlıyorum. 75 civarı alıyordum ve aşırı ışıklı tünel gibi yerlerde minimum 60’a düşüyordu. Benim çözünürlüğüm 1280x1024 ve ekran kartı ve işlemci OC’lu, belki fark bu saydıklarımdandır.