Ryzen 2600 sistem donuyor

İclikünefe

Hectopat
Anakart: ASUS Prime B450M-K
İşlemci: AMD 2600 Ryzen 5 3.9GHz
Ekran Kartı: Sapphire RX 590 Nitro+ Special Edition
RAM: Adata XPG 8GBx2 3000MHz
SSD: Adata SU665 240GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB Ve Seagate Barracuda 2TB

Anlamış değilim neden böyle oluyor? İlk PC donuyor ses geliyor sonra Ekran gidiyor ama hala PC açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorunu yaşayanlar olarak buluşma ayarlamanın vakti geldi..

Zamanında bu sorunları yaşayıp belirttiğim için beni AMD düşmanı ilan etmişlerdi. Fakat beni resmen AMD düşmanı ilan eden fanboy kesim bu tarz konularda gözükmüyor.
Doğrudur hocam benim ilk AMD deneyimim oldu aslında AMD'ye sempati duyarak topladım fakat 24 saat geçmeden arıza var diye değişim için yolladım. Keşke mhz ve undervolt ayarı yapıp deneseymişim. Şimdi sistemin gelmesini bekliyorum.

Tam olarak sistem özellikleriniz neydi ve bu sorunu mu yaşamıştınız? Yani aslında bu tarz ayarlamaları deneyebilirdiniz fakat garantiye göndermeniz de bir yandan iyi olmuş aslında. Sisteminiz geldiğinde herhangi bir sorun yaşarsanız beni etiketleyebilirsiniz elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Çok teşekkür ederim.
Sistem de sorun da birebir aynı. Elime ulaşınca muhakkak sizinle iletişime geçeceğim.

Görseydim direk yorum yapardım kusura bakmayın ana ekrana düşmemiş. Evet beni konuya etiketleyebilirsiniz.

HD tune sonucum böyle. Bad sector taramasında sıkıntı yok, ancak anlamadığım bir biçimde SSD çok ısınıyor öndeki fanların yanında olmasına rağmen.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    12,2 KB · Görüntüleme: 47

Bende yaşamıştım ama 2 farklı yolla 1.
Ben 144 herz bir monitör kullanıyorum monitöru 144 herze alınca takılma drop vs oluyordu RAM'ım 3200'e alınca (bu arada RAM'larım 3200 MHz ) duruyordu o zamanda oyundan atıyordu bende güç ayarlarıyla oynayıp düzelttim tam olarak nasıl yaptım bilmiyorum yani.
Diğer yolda herzi düşürmekti 75'e kadar bu da zevk vermiyordu açıkcası.
Sistemim.
R5 2600.
XFX RX 590 Fatboy ( nasıl geçiniyosunuz demeyin gayet memnunum karttan)
Neon Forza 16 GB RAM.
M.2 SSD 2000'e 2000 500 GB.
1 T harddisk.
B450 M.2 Max anakart.

Büyük ihtimalle güç limiti, Frekans Mhz değeri ya da voltajı düşürmüş olabilirsiniz Radeon ayarlarından veya MSI Afterburner programından.

Büyük ihtimalle güç limiti, frekans MHz değeri ya da voltajı düşürmüş olabilirsiniz Radeon ayarlarından veya MSI Afterburner programından.

Aynen Radeon'dan MHz'de en son ayarı 1490'a aldım diyerlerini 1 2 3 üncü ayarları da hafif arttırdım gücü %5 düşürdüm bir de FPS sınırlandırıcıyı 170 FPS sınırına aldım.
Paylaşabilirim. İsterseniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…