Ryzen 2600 sistem donuyor

İclikünefe

Hectopat
Anakart: ASUS Prime B450M-K
İşlemci: AMD 2600 Ryzen 5 3.9GHz
Ekran Kartı: Sapphire RX 590 Nitro+ Special Edition
RAM: Adata XPG 8GBx2 3000MHz
SSD: Adata SU665 240GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB Ve Seagate Barracuda 2TB

Anlamış değilim neden böyle oluyor? İlk PC donuyor ses geliyor sonra Ekran gidiyor ama hala PC açık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Aynı sorunu XFX RX 590 ekran kartım ile yaşamıştım. Size tavsiyem ekran kartı için 20.4.2 ve 20.2.2 sürümlerini deneyin. Eğer yine aynı sorun olursa Frekans Mhz değerini 100 değer düşürüp, güç limitini -10 yapıp deneyin. Yine aynı hata ile karşılaşırsanız undervolt işlemini yapın.

Bende 2600 kullanıyorum SSD ve RAM'ler aynı benim ekran kartık Sapphire Nitro+ RX 580 8 GB. Bende aynı sorunu yaşıyorum bazen bilgisayarı ilk açtığımda google chrome gibi uygulamaları çalıştırdığımda bilgisayar donuyor, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

Bilgisayarı yeni kurduysanız hocam ve Windowsunuz SSD'ye kuruluysa hasarlı bir SSD bu sorunu çıkarabiliyor. Aynı zamanda sonradan hasar alan SSD'ler de yine sistemde donma sorunu yaşatabiliyor. Windows'un bir zamanlar güncelleme yaptığı sırada dosyaların bir kısmını saçma bir mantıkla HDD'ye attığını ve bazılarını SSD'ye atarak sistemde aksaklıklar yaşattığını söyleyen arkadaşları da gördüm. Adım adım giderek önce SSD'ye hasar kontrolü yapın. Sonra bu sorunu yaşadığınız zamanın başlangıcında bir Windows güncellemesi gelip gelmediğini kontrol edin (Ondan kaynaklandığını düşünürseniz sistemi güncelleme gününün öncesine geri yüklemeye çalışabilirsiniz). Ardından diğer arkadaşın da söylediği gibi hatayı ekran kartınızda ve işlemcinizde aramaya koyulun derim ben.

Bende 2600 kullanıyorum SSD ve RAM'ler aynı benim ekran kartık Sapphire Nitro+ RX 580 8 GB. Bende aynı sorunu yaşıyorum bazen bilgisayarı ilk açtığımda google chrome gibi uygulamaları çalıştırdığımda bilgisayar donuyor, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.
Dediğim yöntemleri sizde deneyebilirsiniz.

Ben bu sorunu arkadaşın dediği gibi WHQL drivera downgrade ederek çözdüm. Deneyin. Fayda etmezse Hdtune programı ile disklerinizi test edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı