Ryzen 2600 ve 1050 Ti sistem görüntü vemriyor

Makaleler
1
Arkadaşlar geçen salı öğretmenimin aldığı sistem bugün geldi. Sistemi topladım. Tüm kablolar yerli yerinde, her parça takılı. Sistemi monitöre bağlayıp güç tuşuna bastım. Hiçbir tepki vermedi monitör. Kablo ve monitörden şüphelenip öğretmenimin dizüstü bilgisayarını taktım monitöre. Görüntü gelmişti.

Denediğim çözümler;
  • Ekran kartını söküp ON BOARD’dan görüntü almayı denedim(olmadı).
  • RAM slotlarını değiştirdim(olmadı).
Dikkatimi çeken bir diğer nokta USB portlarının hiçbirine güç gitmiyor. Yani klavye ve farenin ışıkları yanmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600
  • Asus B450M Prime
  • Team 8GB(4x2) 2400Mhz RAM
  • Zotac 1050ti mini
  • Akasa 600W 80+ Viper
  • WD BLUE 1TB 7200rpm 64MB
  • Dark N10 kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Asus’un sitesinden anakart tasarımını incelerken CPU FAN’ını CHA-FAN yerine taktığım aklıma geldi.Fan çalışıyordu ama bundan dolayı olma ihtimali var mı sizce?
Hic daha once o anakart da montaj yapmadigim icin bilemem fakat. Anakart klavuzunda neyu nereye takacagin yazar. BIOS resetledin mi?

Hic daha once o anakart da montaj yapmadigim icin bilemem fakat. Anakart klavuzunda neyu nereye takacagin yazar. BIOS resetledin mi?
Pazartesi deneyebileceğim. Şu an öğretmenim başka şehirde. Pazartesi dönecek 🙂 Klavuzda normalde olması gerektiği gibi işlemci fanını CPU FAN yuvasına takılması gerektiğini söylüyor 🙂

Pazartesi deneyebileceğim. Şu an öğretmenim başka şehirde. Pazartesi dönecek 🙂 Klavuzda normalde olması gerektiği gibi işlemci fanını CPU FAN yuvasına takılması gerektiğini söylüyor 🙂
Tamam dogru o zaman. Bir de sormayi unuttum farkli ekran karti ile denemismiydin? Eger calistiysa BIOS guncellemelisin.

Kendi ekran kartımı götürmeyi düşünüyorum pazartesi 🙂 Fakat zannetmiyorum ondan olduğunu. Ekran kartı desteği için BIOS güncellemesi gerekir miki?
Evet gerekli eski anakartlarda stabil calismasi icin ama seninki yeni. Kisacasi olurda calisirsa BIOS guncellemek sart. Bir de bu durum yeni kartlarda olmaz ama iste elde ki imkana gore oneriyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı