Ryzen 2600 ve 1050 Ti sistem görüntü vemriyor

Makaleler
1
Arkadaşlar geçen salı öğretmenimin aldığı sistem bugün geldi. Sistemi topladım. Tüm kablolar yerli yerinde, her parça takılı. Sistemi monitöre bağlayıp güç tuşuna bastım. Hiçbir tepki vermedi monitör. Kablo ve monitörden şüphelenip öğretmenimin dizüstü bilgisayarını taktım monitöre. Görüntü gelmişti.

Denediğim çözümler;
  • Ekran kartını söküp ON BOARD’dan görüntü almayı denedim(olmadı).
  • RAM slotlarını değiştirdim(olmadı).
Dikkatimi çeken bir diğer nokta USB portlarının hiçbirine güç gitmiyor. Yani klavye ve farenin ışıkları yanmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600
  • Asus B450M Prime
  • Team 8GB(4x2) 2400Mhz RAM
  • Zotac 1050ti mini
  • Akasa 600W 80+ Viper
  • WD BLUE 1TB 7200rpm 64MB
  • Dark N10 kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcinin gücü takılı mı?
Sol üstteki 8 pin, evet takılı 🙂
Ekran kartının güç bağlantıları takılımı? Ve anakartın 24 pinlik güç kablosu takılımı?
Takılı.
Güncelleme:
Arkadaşlar aşırı şaşkınım. Bugün tekrar RAM’leri tek tek denedim ve geldi görüntü. 1’i takılıyken geliyor görüntü. Şaşkın olmamın sebebi daha ilk gün bu testi yapmış olmam ve hatta kendi RAM’imle bile denemiş olmam 🙂 RAM’leri iade edip başka alacağız. Hepinize çok teşekkürler.

Son düzenleme:
Bip sesi olmasa bile RAM'den kaynaklanabileceğini söylemiştim :) Çözdüğünüze sevindim.
Çok şaşırdım gerçekten. Daha ilk montajdan sonra denemiştim RAM’leri tek tek denemeyi. Bugün de deniyeyim dedim bir daha ve açıldı. Çok garip. Sinerji ile iletişime geçip geri gönderdi öğretmenim.

Çok şaşırdım gerçekten. Daha ilk montajdan sonra denemiştim RAM’leri tek tek denemeyi. Bugün de deniyeyim dedim bir daha ve açıldı. Çok garip. Sinerji ile iletişime geçip geri gönderdi öğretmenim.
Slotlarda sorun yoktur insallah. Ilk denedin calismadi acaba simdi fazla bastirdin da mi oldu? Sorunun kaynagini bulduguna sevindim.

Slotlarda sorun yoktur insallah. Ilk denedin calismadi acaba simdi fazla bastirdin da mi oldu? Sorunun kaynagini bulduguna sevindim.
Bastırmadım. Şansa denk geldi gibi. Sağ slottakini çıkardım görüntü geldi. Slottamı sorun var diye görüntü gelen slota diğer RAM’i taktım gene görüntü gelmedi 🙂

Son düzenleme:
Bastırmadım. Şansa denk geldi gibi. Sağ slottakini çıkardım görüntü geldi. Slottamı sorun var diye aynı slota diğer RAM’i taktım gene görüntü gelmedi 🙂
RAM'ler belirli slotlara takilmak zorunda. Anakart kullanim klavuzuna bakmalisiniz. Bir de sinerji ne yapacak sureci takip edecegim buradan bize de bildirim yapiniz. :)

RAM'ler belirli slotlara takilmak zorunda. Anakart kullanim klavuzuna bakmalisiniz. Bir de sinerji ne yapacak sureci takip edecegim buradan bize de bildirim yapiniz. :)
RAM’leri ilk taktığım slotlar A1 ve A2 slotlarıydı. Görüntü gelmeyince ikisini de birer yana kaydırarak B1 ve B2 slotlarına taktım gene görüntü gelmedi. Daha sonra teker teker takarak denedim gene görüntü gelmemişti. Bugün tekrar denediğimde geldi görüntü 🙂 Elbette sizi de gelişmelerden haberdar ederim 🙂

@Akif
PSX_20180912_215141.jpeg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı