Ryzen 2600 ve 1050 Ti sistem görüntü vemriyor

Makaleler
1
Arkadaşlar geçen salı öğretmenimin aldığı sistem bugün geldi. Sistemi topladım. Tüm kablolar yerli yerinde, her parça takılı. Sistemi monitöre bağlayıp güç tuşuna bastım. Hiçbir tepki vermedi monitör. Kablo ve monitörden şüphelenip öğretmenimin dizüstü bilgisayarını taktım monitöre. Görüntü gelmişti.

Denediğim çözümler;
  • Ekran kartını söküp ON BOARD’dan görüntü almayı denedim(olmadı).
  • RAM slotlarını değiştirdim(olmadı).
Dikkatimi çeken bir diğer nokta USB portlarının hiçbirine güç gitmiyor. Yani klavye ve farenin ışıkları yanmıyor.

Sistem:
  • Ryzen 5 2600
  • Asus B450M Prime
  • Team 8GB(4x2) 2400Mhz RAM
  • Zotac 1050ti mini
  • Akasa 600W 80+ Viper
  • WD BLUE 1TB 7200rpm 64MB
  • Dark N10 kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü vemriyor yazıyor.
Benden kaynaklı bir hata değil. Ben doğru yazmıştım fakat son düzenleyen moderatörün eli kaymış sanırım 🙂
Güncelleme:
Bugün Sinerji’den aradılar. “RAM’lerde sorun görünmüyor. BIOS sürümünüz eski muhtemelen. RAM’leri tekrar adresinize kargoladık. Görüntü gelen RAM’i takıp BIOS’u güncelledikten sonra diğer RAM’i de takıp deneyin.” dediler. Muhtemelen haftaya salı gelecek RAM’ler. O zaman tekrar güncelleme yazacağım 🙂
Güncelleme:
BIOS’u tek RAM’le güncelleyip 2.RAM’i taktım. Maalesef sonuç değişmedi. Sinerji ikisi de çalışıyor demişti. Görüntü gelen RAM’i slotları denemek amacıyla hepsinde teker teker denedim. Hepsinde görüntü geliyor. Fakat 2.RAM takıldığında görüntü gelmiyor. Sinerji’ye tekrar bildirdik haber bekliyoruz.
Güncelleme:
Geri dönüş yapıldı. RAM, anakart ve işlemci üçlüsünü göndermemizi istediler. Sistemi topladığım öğretmenim kabul etmedi ve direkt iade talep etti. Şu an gene geri dönüş bekliyoruz.
Güncelleme;
Anakart ve RAM’leri göndermiştik. RAM’in arızalı olduğunu gözleriyle gördükten sonra XPG 8GB 3000Mhz CL16 DDR4 RAM’le değiştirdiler. Şu an kargoyu bekliyoruz 🙂 Mutlu sona az kaldı...
Güncelleme;
Mutlu son...
Yeni RAM geldi, montajladım ve sistem açıldı. Öğretmenim şu an mutlu mutlu kullanıyor 🙂

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı