Ryzen 2600X Sistemin Donması ve Mavi Ekran Hatası

adem3x

Decapat
Merhaba,

Sıfır aldığım donanımlar ile kasa topladım fakat beklenmedik zamanlarda kitleniyor ve kapatmadan düzelmiyor, RAM olarak düşündüm bütün kombinasyonları denedim düzelmedi stress testi başlatıyorum bazen tamamlıyor bazen tamamlamadan donuyor. İşlemciden dedim stress testini başlatıyorum tamamlıyor. M2 SSD olma ihtimaline karşı test uyguluyorum aynı şekilde tamamlıyor ya da kitleniyor, işletim sisteminden olabilme ihtimaline karşı hata taraması yaptım. 2 hata buldu düzeltti ama ne kadar bilmiyorum, BIOS güncelledim düzelmedi, driverlerı güncelledim düzelmedi. Sistem izlemede RAM sekmesinde işlem yaptığımda çok sayıda hata çıkıyor sonra sıfıra düşüyor. Wındows hasarlı dosya taraması yaptım kayıt defterinde ve çeşitli sistem dosyalarında hata tespit etti ama düzeltemedim ve Wındows güncelleme yapmıyor. Bazen de mavi ekran hatası alıyorum (clock_watchdog_tımeout). Bütün yaptıklarımdan sonra kitlenmelerde azalma gözlemledim oyun oynayabiliyorum şu an için fakat yine de arada yapıyor herhangi bir anakarttan ikaz sesi de almıyorum, bağlantıları kontrol ettim hapsi doğru. Bütün hevesim kaçtı pişman oldum. Konu hakkında desteğinizi rica ederim.

Sistem özellikler;

• İşlemci; AMD Ryzen 2600x
  • Anakart; Asus Rog Strix B350-f gaming
  • RAN; CORSAIR CMR16GX4M2C3000C15 DDR4 RAM (3000 MHz alabiliyordum en son alamadım Windows yüklü değil hatası aldım geri eski haline aldım açtı).
  • Güç Kaynağı; 620w Seasonic 80 Plus bronz
  • Kasa; NZXT s340
  • Ekran kartı; Geforce 9600 GT DDR3 MSI GT710 (iadereten)
  • Soğotucu: MSİ Core Froze l (yükte 60c geçmiyor)
Şimdiden teşşekür ederim.
IMG_20180729_031256.jpg IMG_20180730_112129.jpg IMG_20180731_111549.jpg IMG_20180731_112815.jpg IMG_20180731_115231.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartta sorun olabilir mi, hdd , ram ve ağ bağdaştırıcı içinde hatalar vermiş.
Ama Yazınızı sonradan okudum. clock_watchdog_tımeout hatasından bahsetmişsiniz.
Sizin sorununuz windows ile olabilir.
Sorunlar bunlar olabilir:

- HDD hasarı
- Ram hasarı
- Kurulu sisteme -eski- donanım eklenmesi ve driver çakışması.
- Windows sistem dosyası hasarı

Son düzenleme:
Anakartta sorun olabilir mi, hdd , ram ve ağ bağdaştırıcı içinde hatalar vermiş.
Ama Yazınızı sonradan okudum. clock_watchdog_tımeout hatasından bahsetmişsiniz.
Sizin sorununuz windows ile olabilir.
Sorunlar bunlar olabilir:

- HDD hasarı
- Ram hasarı
- Kurulu sisteme -eski- donanım eklenmesi ve driver çakışması.
- Windows sistem dosyası hasarı

Merhaba @falldownnn;

İlgin için teşekkür ederim önerilerini dikkate alıcam, kitlenme sorunu yaygın oladuğunu fark ettim dediğin gibi Wındows ile alakalı bir sorunum var birde Ryzen işlemcilerde Ram frekans sorunları yaşanıyormuş düzeltilmesi bekleniyor, bu durum düzelene kadar stabil bir ayar keşfedilmiş ama henüz deneme fırsatım olamadı. Uyguladığımda olumlu ya da olumsuz sizlerle paylaşmak isterim.

Temiz bir format atıp driverlarınızı Asus sitesinden ilgili Anakart modelini bulup indirmenizi ve varsa Bios güncellemelerini yaptıktan sonra diğer parçalarınız için tek tek test yapabileceğiniz programlar var onları kurup test etmenizi öneririm. Bulamazsanız bu programları yardımcı oluruz. Sıkıntınız sanki yazılımsal gibi ama şu an için erken

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı