Ryzen 2600X ve RTX 2060 sistem toplama

Fromthehell

Decapat
Anakarttan, kasadan vs. cok anlamam ama araştırdığım kadarıyla bir sistem toplamaya çalıştım. Fikirleriniz nedir? Ekstra işlemci ve kasa soğutmaya ihtiyaç var mı? HDD'yi almadım sepete o da şu şekilde: Toshiba 2.5'' 1TB SATA 3.0 128MB Önbellek 5400Rpm

369630

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakarttan, kasadan vs. cok anlamam ama araştırdığım kadarıyla bir sistem toplamaya çalıştım. Fikirleriniz nedir? Ekstra işlemci ve kasa soğutmaya ihtiyaç var mı? HDD'yi almadım sepete o da şu şekilde: Toshiba 2.5'' 1TB SATA 3.0 128MB Önbellek 5400Rpm

Eki Görüntüle 369630

İşlemcinin kendi soğutucusu var extra soğutucuya ihtiyaç yok. HDD 7200rpm daha iyi olacaktır. Son olarak monitör 144hz olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

Seçmiş olduğun kasanın bildiğim kadarıyla soğutma tarafından pek iyi değil. Belleklerinizin gecikme süresi biraz fazla gibi vermiş olduğu hıza göre. Anakart, bellek uyumluluğuna dikkat etmenizi öneririm.
Şunu da eklemek isterim işlemci ve ekran kartinin full hd monitörde darboğaz yapıp yapmadığını internette araştırmanızı tavsiye ederim. Eğer hız aşırtma yapmayacaksanız şuanlık işlemci yanında gelen soğutucu işinizi görecektir.

Son düzenleme:
En yakın Vatan mağzasına gidip bu ürünü istiyorum derseniz onlar temin eder yalnız ücreti ödemeniz gerekiyor.

bir de modem başka odada.bilgisayarın olacağı odaya kablo çekme imkanı yok.bu anakartların içerisinde kablosuz wifi kullanabilmek için ağ adaptörü varmış.doğru mu acaba ? normal wifi performansı verir değil mi ?
İşlemcinin kendi soğutucusu var extra soğutucuya ihtiyaç yok. HDD 7200rpm daha iyi olacaktır. Son olarak monitör 144hz olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.

144hz monitör almasak olmaz mı ? maliyeti daha fazla yükseltmek istemiyorum.75hz yeterli olmaz mı ?

Son düzenleme:
bir de modem başka odada.bilgisayarın olacağı odaya kablo çekme imkanı yok.bu anakartların içerisinde kablosuz wifi kullanabilmek için ağ adaptörü varmış.doğru mu acaba ? normal wifi performansı verir değil mi ?

144hz monitör almasak olmaz mı ? maliyeti daha fazla yükseltmek istemiyorum.75hz yeterli olmaz mı ?
Yeterlilikten kastına bağlı bu. Tabii ki 75hz de bir sorun yaşamazsın ama uzun yıllar değiştirmemeyi düşünüyorsan monitörü 144hz almak daha iyi olur ama bütçeye uygun değilse 75 hz alınabilir. Şöyle bir öneride bulunabilirim. Örneğin birkaç ay sonra 300 400 tl daha eklerim diyebiliyorsan belki rami 8gb olarak ekleyebilirsin. Artan parayla 144hz monitör bakarsın paran olunca da 8gb daha ram eklersin sisteme. Şu an ben olsam 2600x yerine 2600 alır. Rami de 8gb alırım. Ordan artan parayla 144hz 1ms monitör alırım. Daha sonra 8gb daha eklerim ilerleyen günlerde. 2600x ile 2600 arasındaki fark 75hz ve 144hz ye göre çok az.
Ayrıca internet kablo işini çözmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Çok daha stabil olacaktır internetiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı