Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Tamam benim kafam karıştı şimdi, normal sistem boştayken senin ekran kartı GPU Clock ve Mem Clock değerlerin kaç ? Oyuna girdiğinde normal olarak yükselcek tabi ancak oyundan çıktıktan sonra tekrar atıyorum 300 - 500 Mhz aralığına inmesi lazım.

Sen en son BIOS'u default ayarlara getirdin mi? Şuan yine 4.05 Ghz gözüküyor. DDR voltage'ı da düşür 1.37 çok yüksek.

Tamam benim kafam karıştı şimdi, normal sistem boştayken senin ekran kartı GPU Clock ve Mem Clock değerlerin kaç ? Oyuna girdiğinde normal olarak yükselcek tabi ancak oyundan çıktıktan sonra tekrar atıyorum 300 - 500 Mhz aralığına inmesi lazım.

Sen en son BIOS'u default ayarlara getirdin mi? Şuan yine 4.05 Ghz gözüküyor. DDR voltage'ı da düşür 1.37 çok yüksek.
Şuan Game Boost özelliği açık ondandır büyük ihtimalle kapatıyorum şimdi, DDR Voltage kaç olmalı?

Şuan Game Boost özelliği açık ondandır büyük ihtimalle kapatıyorum şimdi, DDR Voltage kaç olmalı?
Dediğim gibi 1.35V ile başla baktın bilgisayar açılıyor, mavi ekran problemi yok duruma göre düşür. Mesela ben 3200 Mhz olarak 1.30V'da kullanıyorum daha fazla düşürürsem bilgisayar açılmıyor.

BIOS ekranında game boost kapalı gözüküyor ama nasıl 4.05 Ghz gösteriyor anlamadım.

Daha bilgili bir arkadaş duruma el atsa iyi olucak gibi ben biraz yetersiz kaldım =(

Bu şekilde hocam şuan Game boost, Core boost kapalı. @Dreamwalker

Ekran Görüntüsü (17).jpg

Dediğim gibi 1.35V ile başla baktın bilgisayar açılıyor, mavi ekran problemi yok duruma göre düşür. Mesela ben 3200 Mhz olarak 1.30V'da kullanıyorum daha fazla düşürürsem bilgisayar açılmıyor.

BIOS ekranında game boost kapalı gözüküyor ama nasıl 4.05 Ghz gösteriyor anlamadım.

Daha bilgili bir arkadaş duruma el atsa iyi olucak gibi ben biraz yetersiz kaldım =(
Core boost açıktı sanırsam o fotoğrafta şu anda bu şekilde.
Dram voltage ayarlanmıyor Otomatik ayarlıyor kendini hocam.

cpı.jpg

BIOS’ta şu an 3.6 GHz yazıyor.

Hocam bu arada ekranda bazen bozulmalar oluyor ekran kartında mı bir sıkıntı var monitördemi anlamadım?

Son düzenleme:
Bu şekilde hocam şuan Game boost, Core boost kapalı. @Dreamwalker

Eki Görüntüle 345840

Core boost açıktı sanırsam o fotoğrafta şu anda bu şekilde.
Dram voltage ayarlanmıyor Otomatik ayarlıyor kendini hocam.

Eki Görüntüle 345841

BIOS’ta şu an 3.6 GHz yazıyor.

Hocam bu arada ekranda bazen bozulmalar oluyor ekran kartında mı bir sıkıntı var monitördemi anlamadım?
BIOS ekranına girdiğinizde şu sekmelere bakın buradan ayar yapıcaksanız.
IMG_1719.jpg IMG_1718.jpg . IMG_1717.jpg

Ekranda nasıl bozulmalar oluyor anlamadım ?

Hocam bende o kısım ayarlanmıyor işte otomatik çalışıyor.

Ekranda bozukluklar oluyor bazen hocam nasıl anlatacağımı bilemedim şimdi.
Hayır BIOS update edilmişse eğer girmesi lazım o bölümlere, bilmediğim bir yer mi var açmak için inan benimde kafam karıştı...

Ekranda eğer bozulmular oluyorsa direkt götür servise, diğer problemleride anlatırsın. Orda muhtemelen daha detaylı inceleme şansları olucaktır, burdan maalesef bende tam olarak yardım edemiyorum.

Belki diğer arkadaşlar bir çözüm bulabilir =(

Hayır BIOS update edilmişse eğer girmesi lazım o bölümlere, bilmediğim bir yer mi var açmak için inan benimde kafam karıştı...

Ekranda eğer bozulmular oluyorsa direkt götür servise, diğer problemleride anlatırsın. Orda muhtemelen daha detaylı inceleme şansları olucaktır, burdan maalesef bende tam olarak yardım edemiyorum.

Belki diğer arkadaşlar bir çözüm bulabilir =(
Tamamdır yollayacağım yarın.
Teşekkür ederim her şey için.

@Murat06065506 Sıcaklıkların güzelmiş stock soğutucu mu kullanıyorsun, kasanda kaç adet fan var ve termal macunun markası ne?
3 adet soğutucum var ama ben baca gibi dışardan kendim hava soğutma sistemi yaptim gayet başarılı oldu stok soğutucum var artik pubgda atmiyor gayet normal oyniyabiliyorum 120fps ile
3 adet soğutucum var ama ben baca gibi dışardan kendim hava soğutma sistemi yaptim gayet başarılı oldu stok soğutucum var artik pubgda atmiyor gayet normal oyniyabiliyorum 120fps ile
Coller master megajel i kullandim 50 tl felan

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı