Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Evet çözülmüş gibi. Ekran kartı sıcaklığı gayet doğal ve normal. Baya mesaj oldu fakat yan kapağı açarak test ettiniz mi? O şekilde sıcaklık fazla düşüyorsa eğer o zaman kasadaki havayı düzgünce tahliye edemiyor demektir. Şuanlık bu şekilde kullanabilirsiniz. İleride bütçe olursa 12 mm'lik yada 24 veya 28 mm'lik sıvı soğutma alabilirsiniz. Bende 8600K için Akasa R10 kullanıyorum gayet iyi güzel mesela kasa kötü de olsa soğutma bloğu direkt egzos fana takıldığından sıcak havayı direkt dışarı atıyor. Bendeki kasa kötüydü önü komple kapalıydı. İşlemci sıvı soğutmalı olduğundan ısınmıyordu ancak ekran kartı ısınıodu sıcaklığı atamadığından sizdeki de tam tersi sanırım.

Hocam MSI Afterburner var fakat fan hızını nereden ayarlayacağım konusunda bilgim yok, arayüzdeki fan kısmından ayarlanmıyor.
Hocam kapağı açık denemedim fakat deneyeceğim sonuçları buraya yazacağım, ayriyeten stres testine sokmalı mıyım, ve ekran kartı, işlemci sıcaklığı kaç derece olursa kapatmalıyım testi?

Programı çalıştırdıktan sonra ekranın ortasının ortasında ayar simgesine tıklıyorsun. Beyaz bir pencere çıkıyor. Pencerede üstteki sekmelerden 2.sinde fan yazıyor sanırım. Oraya tıkladığında boş bir pencere göreceksin. Bir tane sütun seçenek barı var. Orada varsayılan yazıyor sanırım. Onu değiştirince altta hemen grafik tablosu çıkıyor. Sağ tık ile sıcaklık ve fan hızını ayarlayadıktan sonra tamama basıyorsun. Benim ayarlarım 30c sıcaklıkta %20 ve yükseldikçe atıyorum 50c sıcaklıkta %60, 70c ise %80 gibi ayarlı. Onaylayınca direk uyguluyor kasa içinde fan hızına bakabilirsin..

Maalesef öyle bir bölüm gözükmüyor.

@Msevket44 Hocam kasanın kapağı açıkken 2-3 derece fark ettiriyor sadece.

Ayriyeten sorunum hala devam ediyor sanırım.
Bilgisayarı açtığımda boşta 35-40 derece işlemci sıcaklığı, 30-35 derece ekran kartı sıcaklığı oluyor fakat mesela oyun oynadığımda ve oyunu kapattığımda tekrar 30-40 derecelere inmiyor.
Şuanda sistemde Google Chrome, MSI Afterburner açık ve işlemci sıcaklığım 52 derece, ekran kartı sıcaklığım 52-53 derece.

Kasanın kapağı açık bir şekilde stres testine sokayım dedim, BIOS'ta Core Boost özelliği Auto seçiliyken işlemci sıcaklığım 50 dereceden, 20 saniyede 92 dereceye ulaştı.

Son düzenleme:
Kasayı değiştireceksiniz, başka çözümü yok. Sisteminizi alırken laf dinletemedim size, ne diyeyim?

Kasayı değiştireceksiniz, başka çözümü yok. Sisteminizi alırken laf dinletemedim size, ne diyeyim?
Hocam kasanın kapağı açık bir şekilde bu testlerin sonucunu paylaşıyorum, havayı atıyor zaten sorun başka bir şeyde olabilir, devamlı kasaya laf atıyorsunuz da kasanın kapağı açık zaten.

Hocam kasanın kapağı açık bir şekilde bu testlerin sonucunu paylaşıyorum, havayı atıyor zaten sorun başka bir şeyde olabilir, devamlı kasaya laf atıyorsunuz da kasanın kapağı açık zaten.
Kasanın kapağı açık şekilde paylaştığınızı biliyorum, kapak açıkken 92 derece olması çok can sıkıcı. Bu durumda kasaya laf atmayayım da ne yapayım sence?

Kasanın kapağı açık şekilde paylaştığınızı biliyorum, kapak kapalıyken 92 derece olması çok can sıkıcı. Bu durumda kasaya laf atmayayım da ne yapayım sence?
Hatanız var, kapak açık iken 92 derece oluyor.
Kasanın kapağı açık bir şekilde stres testine sokayım dedim, BIOS'ta Core Boost özelliği Auto seçiliyken işlemci sıcaklığım 50 dereceden, 20 saniyede 92 dereceye ulaştı.
Edit: Kasamın kapağı kapalı bir şekilde 20 dakikalık ekran kartı stres testi yaptım. (2560x1080 çözünürlük)

Sonuç bu şekilde;

Arkadaşlar ayriyeten HDD yamuk duruyor düzeltmezsem bir sıkıntı olur mu pek aram yok çünkü bu işlerle.

Son düzenleme:
Maalesef öyle bir bölüm gözükmüyor.

Eki Görüntüle 347823
@Msevket44 Hocam kasanın kapağı açıkken 2-3 derece fark ettiriyor sadece.
Ekte resim var normalde fan bölümü olması lazım. Sizde neden yok bilmiyorum.

Ekran kartın ve işlemcin fazla ısınıyormuş. Bende Msi Afterburner açıkken stress testine soktuğumda 65i geçmiyordu. Fan otomatikteyse belki 70'e 80'e çıkabilir ama dediğim gibi ekran kartı 4 seneden fazla oldu bende 80'i görmedim.

İstersen Msi Afterburner ı araştır belki yeni sürümünde fan kontrolcüyü kaldırmış olabilirler.

Olmazsa eğer Asus Gpu Tweak 2 kur yardımcı olurum yine ayar konusunda.

Bir de rica etsem kasanın penceresi açıkken stress testine tekrar sokar mısın? Lakin bu sefer kasanın içini görebil stres testi sırasında bi fanlara bak çalışıyor mu hava akışı nasıl. Özellikle ekran kartı ve işlemci fanını incele..

Dosya Ekleri

• Screenshot_20181130-171351.jpg
    147,3 KB · Görüntüleme: 61
Ekran kartımın fanını görmem çok zor aşağıya baktığı için fakat, işlemcinin fanına bakacağım bilgilendirme yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…