Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Ekran kartımın fanını görmem çok zor aşağıya baktığı için fakat, işlemcinin fanına bakacağım bilgilendirme yapacağım.
Cep telefonunun ışıklı kamerasını aç video kaydına başla ekran kartının altına koy çeksin. Sonra bak ne derece çalışıyor..

Daha öncede belirttim Core Boost Performance açıkken işlemci çekirdeklerin yarısını kapatıp bunu karşılamak için çekirdek frekansını arttırır, sen uzun süre boyunca 4.0 - 4.2 Ghz arasında kullanıyorsun işlemciyi stok soğutucu ile, ayarlar otomatik olduğu için yeri geliyor işlemciye 1.40 V gidiyor.

İşlemciden iyice emin olman için maneul overclock yap. Kendin hızını 3.8 Ghz ile başlayıp 4'e kadar çıkar bunu yaparken de CPU voltajını kademe kademe düşürmen gerekiyor.

Hocam işlemciyi kasa kapağı açık şekilde stres testine soktuğumda 16 saniyede 94 derece oldu bu sefer, bir fanın hızı artıyor sesi yükseliyor fakat tam kestiremedim, büyük ihtimalle işlemci fanının hızı artıyor, çünkü tek hızlı dönen işlemci fanı.

Ekran kartını da kasanın kapağı açık şekilde stres testine soktum, 7 dakika boyunca stres testinde kaldı, maksimum 72 dereceyi gördü telefondan video çektim dediğin gibi yaptım, stres testine başlamadan önce fanları dönmüyordu, başladığım vakit fanları çalışmaya başladı fakat ilerleyen dakikalarda hızı arttı mı, azaldı mı onu kestiremedim. (7 dakikada stres testini sonlandırma sebebim zaten kasa kapağı kapalı şekildeyken 74 dereceyi görüyordu maksimum, daha fazla görmeyeceğini bildiğim için kapattım)

MSI Afterburner sürümünüz nedir?
Hocam işlemciye nasıl Overclock yapılır bilgim yok.
Bilgi paylaşabilir misin nasıl yapacağıma, hangi değerlerle deneyeceğime dair.

Daha önceki mesajlarımda biraz anlattım ama Youtube'da videolar da detaylı şekilde anlatılıyor biraz araştırma ile bulabilirsiniz.

Ekran kartı sıcaklık değelerin normal.

Edit: Sinerji'yi arayıp durumdan bahsettim stres testi kadar zorlayacak bir oyun yok zaten şu anda, stres testine aldanmayın, ayriyeten AMD'de 85 dereceye kadar sıcaklıkların normal olduğunu söyledi.

Anladım ekran kartın normal yani 70 dereceler sıkıntı değil.. İşlemci hakkında bilgim yok ama 2600x serisi yüksek performans vermeye çalışan bir işlemci. Doğal olarak ısınıyor ama bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bütün kasa toplu alım ve garanti altında olduğu için kullanmaya devam etmelisin.
Kendi bilgisayarımdan görüntü değildi o google resimlerden indirdim izah etmek için. Senin ekran kartının sıcaklık değerleri normal bence bir sıkıntı yaşayacağını cidden düşünmüyorum. İşlemci anakart ilişkisi olabilir ama hiç daha fazla kurcalama normal kullan. Bir arızası varsa garanti kapsamındaysa halletmek zorundalar zaten..

Eve gidince ben de bi stress testine sokayım 2600 ü bakalım ne olacak.

Daha önceki mesajlarımda biraz anlattım ama Youtube'da videolar da detaylı şekilde anlatılıyor biraz araştırma ile bulabilirsiniz.

Ekran kartı sıcaklık değelerin normal.
Video bu video işime yarar mı? R5 1600 demiş ama.
Tamamdır hocam, Core Boost özelliği Auto şeklinde stres testine sokup paylaşırsanız gerçekten iyi olur, kafayı yemek üzereyim bir sıkıntı var diye.

Edit: Sinerji'yi arayıp durumdan bahsettim stres testi kadar zorlayacak bir oyun yok zaten şu anda, stres testine aldanmayın, ayriyeten AMD'de 85 dereceye kadar sıcaklıkların normal olduğunu söyledi.
Sen uzun süre o sıcaklıklarla kullanmaya başlarsan zaten thermal throttling diye olaya maruz kalıcaksın, işlemci bir süre sonra frekans düşürmeye başlıyacak o yüzden optimize olarak kullanamıyacaksın işlemciyi.

Yolladığın videodaki BIOS arayüzü seninkiyle aynı zaten işine yarar hem de öğrenmiş olursun overclock muhabbetini, değerlere göre yine yorum yaparız.

Konuda ki tüm mesajları okuyamadım fakat, işlemci soğutucusu stok sanırım, 1600X i stres testine soktuğumda 65 dereceyi geçmedi hyper 212evo led soğutucu ile kullanıyorum belirtmemde fayda var fakat genede amd nin soğutucu hiç fena değil 90 dereceleri görmen gerçekten inanılmaz, kasan da hala boş fan yuvası var ise fan almanı öneriyorum hava sirkülasyonu kötü sanırsam düşük devirde kullanıyormuşsun ses çıkmasın diye bu değerlerde full devirde çalıştırman da fayda var gibi...

5 adet fan var hocam kasamda, Core Boost açık iken mi 65’i geçmedi?
Hocam 3.8 GHz ve 1.3V nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…