Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

hocam en yüksek ayarlarda 200-300 arasında gidip geliyodu ama şuan orta ayara çektim 300-400 fps alıyorum 1090x1080 de
Hocam ayarlarınızı komple atabilirseniz sevinirim, sistem geldiğinde uygulayacağım.

Dedikleri sıcaklıklar normal de, nasıl test ettiler o da önemli.
Ekran kartı konusunda bilemiyorum yeni çıkan bir seri olduğu için referans olarak alınabilecek bir değer yok. Kafama takılan RTX 2080 Ti OC'lu halde senin karttan daha soğuk, belki kasa ve fanlarla alakası vardır gerçekten bilemedim.

Fps olarak kaç artış sağlar inan hiç bir fikrim yok ama alabilirsin uyumluluk ile bir problem çıkarmaz, hatta işlemciden daha çok verim alırsın.
Tamamdır hocam 2 adet daha fan sipariş verdim, Ram siparişi verdim 8x2 Dual Channel olacak değil mi?

Kasada toplam 2 egzoz 3 normal fan olacak, yeterli olur umarım artık.

Hocam ayarlarınızı komple atabilirseniz sevinirim, sistem geldiğinde uygulayacağım.

Tamamdır hocam 2 adet daha fan sipariş verdim, Ram siparişi verdim 8x2 Dual Channel olacak değil mi?

Kasada toplam 2 egzoz 3 normal fan olacak, yeterli olur umarım artık.
Evet Dual Channel olarak kullanacaksın. Sadece arka taraftaki tek egzoz yeterli olur geriye kalanların hepsini normal yap. Fan olarak ne aldınız ?

Dedikleri sıcaklıklar normal de, nasıl test ettiler o da önemli.
Ekran kartı konusunda bilemiyorum yeni çıkan bir seri olduğu için referans olarak alınabilecek bir değer yok. Kafama takılan RTX 2080 Ti OC'lu halde senin karttan daha soğuk, belki kasa ve fanlarla alakası vardır gerçekten bilemedim.

Fps olarak kaç artış sağlar inan hiç bir fikrim yok ama alabilirsin uyumluluk ile bir problem çıkarmaz, hatta işlemciden daha çok verim alırsın.
Hocam işlemciyi oyunda test etmişler, stres testine sokmamışlar, dedikleri şey şu;
İşlemci tüm gücünü kullandığı için ısınması normaldir sonuçta oyunlarda %100 kullanım sağlamıyor ve stock soğutucu kullanıyorsunuz.

Fan olarak aynı fanlardan satın aldım fazla bütçem olmadığı için: Fan
Telefonda konuştuğum şahıs, 2 egzoz fan ve 3 normal fan olarak yapalım demişti, tamam dedim ben de, egzozun biri arkada, diğeri üstte olacak. @Dreamwalker

Son düzenleme:
Hocam işlemciyi oyunda test etmişler, stres testine sokmamışlar, dedikleri şey şu;
İşlemci tüm gücünü kullandığı için ısınması normaldir sonuçta oyunlarda %100 kullanım sağlamıyor ve stock soğutucu kullanıyorsunuz.
Core boost yerine manuel overclock edip baksalarmış keşke, neyse siz bir kullanın bakalım sıcaklık değerleri nasıl olucak.

Adamların dediği mantıkla bende işlemciyi 4.30 Ghz'a kadar çıkarabilirim ama yeri geliyor bazı oyunlarda %95'e yaklaşıyor işlemci kullanımı (darboğazda yok) önemli olan stabilite.

Fan olarak 2 egzoz ne biliyim saçma geldi bana supply fanın yanına direkt egzoz koyuyorsun, sıcaklık değerlerine göre değiştirirsin.

Core boost yerine manuel overclock edip baksalarmış keşke, neyse siz bir kullanın bakalım sıcaklık değerleri nasıl olucak.

Adamların dediği mantıkla bende işlemciyi 4.30 Ghz'a kadar çıkarabilirim ama yeri geliyor bazı oyunlarda %95'e yaklaşıyor işlemci kullanımı (darboğazda yok) önemli olan stabilite.
Bakalım hocam gelsin test edip tekrar yazacağım.
Fanlar nasıl bu arada?

Fan olarak 2 egzoz ne biliyim saçma geldi bana supply fanın yanına direkt egzoz koyuyorsun, sıcaklık değerlerine göre değiştirirsin.
Ekran kartı sıcaklığına da normal dediler, söyledim 7 dakikada 81 dereceye ulaştığını, fan takalım çok fazla etkisi olmaz ama yine yararı olur az çok dediler, ondan sonra geldi fan takma fikiri zaten.

Bakalım hocam gelsin test edip tekrar yazacağım.
Fanlar nasıl bu arada?
Değerleri çok iyi değil ama idare eder diye düşünüyorum. Fiyatına göre nasıldır bilemedim.

İleride duruma göre güzel bir işlemci soğutucu alırsın.

Değerleri çok iyi değil ama idare eder diye düşünüyorum. Fiyatına göre nasıldır bilemedim.

İnşallah hocam, şu aralar çok zor çok masraf oldu bu sistem, kasayı aldım iş bitti sandım, monitör aldım yine iş bitti sandım, fan aldım yine bitti sandım, ram aldım şimdi, tekrar fan aldım bakalım şimdi ne çıkacak :D

Ekstra fan farkını hisettirecektir ama kullandığınız kasa cidden berbat. En yakın zamanda değiştirmeye bakın. Mesela o fanlara vereceğiniz paranın üstüne aldığınız kasanın parasını katsanız şu an çok daha iyi bir kasanız vardı.

Ekstra fan farkını hisettirecektir ama kullandığınız kasa cidden berbat. En yakın zamanda değiştirmeye bakın. Mesela o fanlara vereceğiniz paranın üstüne aldığınız kasanın parasını katsanız şu an çok daha iyi bir kasanız vardı.
Hocam kasayı iade almıyorlar, forumdakiler kasa kötü dediler fan açısından kötü dediler, hava akışı kötü diyen olmadı, gittim fan aldım bir şey değişmedi, tekrar aldım bakalım hayırlısı..

Hocam şu anda sistemin performansı bu şekilde sistem hala benim elimde değil, değerlerin fotoğrafını istedim gönderdiler.

Kapağı kapalı, fanlar takılmış, ram takılmış bir şekilde performansı bu 1920x1080 Ultra ayarlarda oynamışlar.

Core Boost özelliği şu anda açıkmış, verdiği performans ve ısılar bu şekildeymiş ayriyeten stock fan kullandığınız için 85 dereceye kadar normal Ryzen işlemcilerde dedi.

Sizce nasıl, bir sorun gözüküyor mu?

6C2E37B2-FCA7-4AF5-BBE3-F12A19BE9072.png

Hocam kasayı iade almıyorlar, forumdakiler kasa kötü dediler fan açısından kötü dediler, hava akışı kötü diyen olmadı, gittim fan aldım bir şey değişmedi, tekrar aldım bakalım hayırlısı..

Hocam şu anda sistemin performansı bu şekilde sistem hala benim elimde değil, değerlerin fotoğrafını istedim gönderdiler.

Kapağı kapalı, fanlar takılmış, ram takılmış bir şekilde performansı bu 1920x1080 Ultra ayarlarda oynamışlar.

Core Boost özelliği şu anda açıkmış, verdiği performans ve ısılar bu şekildeymiş ayriyeten stock fan kullandığınız için 85 dereceye kadar normal Ryzen işlemcilerde dedi.

Ayriyeten FPS’im gözle görülecek bir şekilde artmış 110-120 alıyordum.

Ayriyeten FPS’im gözle görülecek bir şekilde artmış 110-120 alıyordum.
@Dreamwalker
Arkadaşlar sistemim geldi,

Boşta 32 derece ekran kartı, 30-40 derece işlemci sıcaklığım oldu.
Yükte ise 4-5 saatlik bir kullanımda maksimum ekran kartı 69 dereceyi, işlemci 79 dereceyi gördü. (Core Boost özelliği açık BIOS'ta)

Boşta olan sıcaklık değerlerim düştü, sorun çözüldü gibi sizce nasıl?

Son düzenleme:
Hazır sistem almaya lüzum yok.
İnşallah hocam, şu aralar çok zor çok masraf oldu bu sistem, kasayı aldım iş bitti sandım, monitör aldım yine iş bitti sandım, fan aldım yine bitti sandım, ram aldım şimdi, tekrar fan aldım bakalım şimdi ne çıkacak :D

Konuya biraz uzağım ama sanırım sıcaklık problemi çekiyorsun. Yeni nesil ekran kartlarının güç tasarrufu saçmalığı meselesinden belli bir sıcaklığa kadar fanlarını çalıştırmadığını biliyoruz. Ekran kartı 55 60 dereceye gelene kadar işlemci yorulmasa da sıcaklık sıçraması oluyor. Tam çözümün olur mu bilmem ama Asus Gpu Tweak 2 veya Msi Afterburner yükleyip sıcaklığa göre fan hızı ayarı kullanabilirsin. Mesela bende Msi Gtx 970 var. O da 55 60'a kadar fan çalıştırmıyor. Oyun oynayacağım zaman Asus Gpu Tweak 2 çalıştırıyorum sıcaklık değeri 35ten itibaren 60a kadar yükseldikçe fan hızı artan değer koydum işlemci hiç etkilenmemeye başladı. Bazen boştayken bile işlemcimin (R5 2600) kendi fanı harılca çalıştığı oluyor ekran kartı ve çevre birimlerden aldığı ısıdan dolayı. Dene belki çözümün olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı