Ryzen 2700x sistem sıcaklık değerleri

Aloha87

Kilopat
Yer
ADANA
Daha fazla  
Meslek
EGM
Ryzen 2700x işlemcili sisteme sahibim ve ADANA sıcaklarıyla uğraşıyorum. Sisteme ait bir kaç ss ve bilgi verdikten sonra önerilerinize ve ürün tavsiyelerinize açık olduğumu belirtmek isterim.

Kasa olarak önü ızgaralı CM MB511 RGB kullanıyorum. Kasadan çok memnunum, hava akışı vs. başarılı. önde 3, üstte 2, arkada 1 tane olmak üzere toplam 6 fan var. 3 nolu fanı da egzoz fanı olarak kullanırken, öndeki fanlardan gelen soğuk havayı üst taraftan tahliye ettiğini fark edince soğuk havayı içeride tutması ters çevirdim. Sıcaklıkta 3-4 derece düşüş olduğunu düşünüyorum. (nasıl fark ettin derseniz, elimi üst taraftaki ızgaraya koyduğumda 2'den sıcak, 3'ten iste soğuk hava geldiğini hissettim)
413081

Yükte ve boştaki sıcaklık değerleri ADANA için normal mi bilmiyorum, bu konuda fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. Duruma göre sıvı soğutma takviyesi yapmayı düşünüyorum. Farklı fan ve yerleşim düzeni de önerebilirsiniz.

İşlemci boşta iken:

413086

prime95 testi:

413087

Yarım saatlik aida64 testi:

413088

Sıcaklıklar Adana için gayet iyi. :)
Öndeki fanların hepsi intake yani içeriye serin hava üfleyen, üstteki ve arkadaki fanlar iste exhaust, dışarı sıcak havayı tahliye edecek şekilde konumlandırırsanız optimum hava akışını sağlarsınız.

Edit: GPU sıcaklığını şimdi görüyorum. Eğer 54 dereceyi sistem boştayken görüyorsa ekran kartının fan ayarlarını varsayılandan yukarıya çekmenizi öneririm.

Sıcaklıklar Adana için gayet iyi. :)
Öndeki fanların hepsi intake yani içeriye serin hava üfleyen, üstteki ve arkadaki fanlar iste exhaust, dışarı sıcak havayı tahliye edecek şekilde konumlandırırsanız optimum hava akışını sağlarsınız.

Edit: GPU sıcaklığını şimdi görüyorum. Eğer 54 dereceyi sistem boştayken görüyorsa ekran kartının fan ayarlarını varsayılandan yukarıya çekmenizi öneririm.

fanların ilk hali önerdiğiniz gibiydi, ama prime95 testi sırasında fanların durumunu kontrol ederken elimi üst ızgaranın üstünde gezdirdim. ters çevirdiğim fan baya bir soğuk hava veriyordu dışarı, bende önden gelen soğuk havayı dışarı tahliye ettiğini düşündüm ve israf olmasın dedim soğuk hava 🤓 diğer fan ise normal bir şekilde baya sıcak hava üflüyordu.

ekran kartı da aynen dediğiniz gibi boşta 54 derece. fan devrini yükseltmem gerek sanırım.

fanların ilk hali önerdiğiniz gibiydi, ama prime95 testi sırasında fanların durumunu kontrol ederken elimi üst ızgaranın üstünde gezdirdim. ters çevirdiğim fan baya bir soğuk hava veriyordu dışarı, bende önden gelen soğuk havayı dışarı tahliye ettiğini düşündüm ve israf olmasın dedim soğuk hava 🤓 diğer fan ise normal bir şekilde baya sıcak hava üflüyordu.

ekran kartı da aynen dediğiniz gibi boşta 54 derece. fan devrini yükseltmem gerek sanırım.
Bende de aynı ekran kartı var ve fanlar 60 dereceye kadar dönmüyor haliyle şu İstanbul'da bile sıcaklığı boşta 47 derece oluyor yani normal bir değer bence sonuçta fan dönmüyor.

O mantık işlemiyor hava tahliyesinde maalesef. Isınan hava yükselir mantığıyla hareket edip önden aldığınız hava kadarını arkadan ve yukarıdan çıkarmanız gerek. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı