Ryzen 2700X Sistemin Donma ve Kilitlenme Sorunu

boldpilott

Decapat
Yaklaşık 1 ay önce aşağıda yazdığım sistemi kurdum, topladığım günden bu yana donma sorunu ile karşı karşıyayım, sistem hazır olduktan sonra Battlefield 5 yükledim ve oyuna girdim. Birkaç saat oynadım. Ummadığım bir anda sistem dondu/kilitlendi, klavye ve mouse tepkisiz kaldı. Görev yöneticisini açılmıyor, güç kaynağından kapatıp tekrar açtım. Kablo söküp tekrar taktım ve bilgisayarı açtım. Açtığımda monitörün ışığı direk yeşil olup açılması gerekirken turuncu ışık yanıp sönmeye başladı ve ekran gelmedi. Tekrar güç kablosunu söktüm tekrar taktım açtım, sonra bir süre herhangi problem yaşamadım. Yaklaşık 10 gün günde 5 saat kadar Battlefield 5 oynadım ve Youtube'da video izledim. Hiçbir problem yaşamadım. 2 gün önce bir süre YouTube'da gezdikten sonra aynı problemi bir daha tekrar yaşadım ve bir şekilde tekrar aynı işlemi yaptıktan sonra şuan açtım, çalışıyor. Bir problem yok ama oyuna girip denemedim. Bu sıkıntı midemi bulandırmaya başladı. Bütün parçaları tek tek sıfır şekilde aldım ve kurdum ikinci el hiçbir parça kullanmadım.

Problem nedir? Neden bu şekilde bu sistem problem yaşıyor çözemedim gerçekten.

Maalesef problemi hiçbir şekilde bulamadım. Çözemedim ne zaman ne şekilde yapacağı belli olmuyor.

Sistem olarak:

İşletim sistemi Windows 10, güncellemeler yüklü.

İşlemci : Ryzen 2700X

İşlemci Soğutucu : Thermaltake Floe Riing RGB 240 TT Premium Edition

Ekran Kart : EVGA GTX1080 Ti 11GB FTW3

Anakart : ASUS ROG STRIX B450-F GAMING

Ram : 16GB (2x8GB) HyperX Predator 3000MHz

Ram : 16GB (2x8GB) HyperX Predator - (Toplamda 32GB RAM)

SSD : SAMSUNG 860PRO 256GB

SSD : SAMSUNG 250GB 970 EVO M.2 Sata NVMe SSD

PSU : 750W 80P EVGA

Son düzenleyen: Moderatör:
Belleklerin frekansı nedir? 3000MHz veya daha üstü ise 2933'e çekin. BIOS'dan "Core Performance Boost" adlı ayarı devre dışı bırakmayı deneyin ve en son olarak BIOS sıfırlayın.

Ayrıca sorun güç beslemesi de olabilir zira anakartınızda 8-PIN CPU girişi mevcut. Boştaki ve yükte ki sıcaklıkları da kontrol edin. Sistem, aşırı ısındığı için donuyor olabilir.

HyperX Predator bellekler 2933 MHz için tasarlanmış. 3000 MHz seçerseniz sorun yaşanabiliyor. BIOS üzerinden 2933 MHz'ye alın.
Belleklerin frekansı nedir? 3000MHz veya daha üstü ise 2933'e çekin. BIOS'dan "Core Performance Boost" adlı ayarı devre dışı bırakmayı deneyin ve en son olarak BIOS sıfırlayın.

Ayrıca sorun güç beslemesi de olabilir zira anakartınızda 8-PIN CPU girişi mevcut. Boştaki ve yükte ki sıcaklıkları da kontrol edin. Sistem, aşırı ısındığı için donuyor olabilir.

RAM değiştirmeye karar verdim 'GSKILL' tercihim olucaktır bu sisteme tavsiyeniz nedir?

Değiştirseniz bile en stabil frekans yine 2933MHz olacaktır. Bu frekansın üstünde yine sorun çıkabilir.
bios ayarları default durumda bi değişiklik yapmak gerekiyormu? bugün ram'leri test ettim yaklaşık 3 saat sürdü hiçbir problem çıkmadı
ram'leri değiştirmekte fayda olur mu? duo 8gb + duo 8gb ram yerine cl14 2x8gb gskill problemi ortadan kaldırırmı?
Bios bu durumda

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı