Ryzen 2700X ve GTX1070 Ti Takılma Sorunu

ceymsjefri

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Bilgisayarı yaklaşık olarak 2 ay önce topladım. Aldığımdan beri bilgisayarda takılmalar, donmalar gibi saçmalıklar yaşıyorum. Masaüstünde bilgisayarı bırakıp bir yarım saat gidiyorum, döndüğümde bilgisayar donmuş oluyor. Oyun oynarken bir anda reset atıyor.

Ayrıca yine oyun oynarken ani FPS düşüşleri oluyor. Yani 100 FPS iken 80`e ani düşse bile bilgisayar kasıyor, sanki 30 FPS gibi.

Youtube'de vs video izlerken videonun sesi anlık olarak mekanikleşiyor ve bir anda düzeliyor. İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları gayet yerinde ısınma söz konusu değil. Sorun nereden kaynaklanıyor anlayabilmiş değilim. Yeni formatta attım düzelmiyor yine aynı.
  • MSI X470 PRO Carbon Gaming
  • AMD Ryzen 7 2700X
  • Gigabyte GTX 1070 Ti
  • 16 GB Kingston HypreX RGB RAM
  • Corsair 128 GB M2 SSD
  • Toshiba 256 GB SSD
  • Seagte 1 TB HDD
  • Thermaltake RGB 700 W 80+ PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows orjinal mi?
Driverlar güncel mi BIOS'uda güncellemeyi deneyin
RAM düzgün çalıştığını teyit edin.
Ekran kartıyla ilgili ayrıca bi testleri yapın derim.

Windows orjinal, yeni bios güncellemesi yapmıştım tekrar yaptım, RAM de bir sıkıntı görünmüyor, ekran kartında herhangi bir arıza yok furmark vs testleri yaptım. Ayrıca bilgisayarı stress teste sokuyorum herhangi bir sorun oluşmuyor.

3 Depolama sürücünüzü de HDTune programı ile bad sector taraması yapın.

SSD kullanıyorum sistemde bir sıkıntı yok SSD ler vs HDD sıfır sorunsuz

Ayrıca yine oyun oynarken ani FPS düşüşleri oluyor. Yani 100 FPS iken 80`e ani düşse bile bilgisayar kasıyor, sanki 30 FPS gibi.
Youtube'de vs video izlerken videonun sesi anlık olarak mekanikleşiyor ve bir anda düzeliyor.
İşlemci ve ekran kartı sıcaklıkları gayet yerinde ısınma söz konusu değil.
Sorun nereden kaynaklanıyor anlayabilmiş değilim. Yeni formatta attım düzelmiyor yine aynı.

Şu söylediklerinden yola çıktığım zaman ekran kartında bir sorun bulamıyorum. İşlemci de stabil çalışıyor gibi sıcaklık değerleri vs. doğru bir şekilde söylediysen eğer. RAM zaten bozuk olsa PC açılmama gibi sorunları birlikte getirir. İşlemcinin işlediği ses vs. gibi işlevleri anakart soketleri sana iletiyor. Anakartını söküp BIOS pilini çıkartıp sıfırla. Daha sonra sitesinden tekrar BIOS yüklemesi yap. Yeniden PC formatla. Bunun dışında sorunların yeniden devam ederse anakartını garantiye gönder bence.

Şu söylediklerinden yola çıktığım zaman ekran kartında bir sorun bulamıyorum. İşlemci de stabil çalışıyor gibi sıcaklık değerleri vs. doğru bir şekilde söylediysen eğer. RAM zaten bozuk olsa PC açılmama gibi sorunları birlikte getirir. İşlemcinin işlediği ses vs. gibi işlevleri anakart soketleri sana iletiyor. Anakartını söküp BIOS pilini çıkartıp sıfırla. Daha sonra sitesinden tekrar BIOS yüklemesi yap. Yeniden PC formatla. Bunun dışında sorunların yeniden devam ederse anakartını garantiye gönder bence.

Bunların hepsini yapmıştım yine sorun devam ediyor hala...

Sorun PSU kaynaklı olabilir.

Olabilir ancak OCCT testinde power supply sekmesinden 7 dakikalık testin 4. dakikasında işlemci kullanımım 0`a düştüğünü görüyorum ancak bu noktada ekran kartında bir düşüş görünmüyor. PSU da sorun olsa ekran kartındada gücün kesilmesi gerekmez mi ?

Olabilir ancak OCCT testinde power supply sekmesinden 7 dakikalık testin 4. dakikasında işlemci kullanımım 0`a düştüğünü görüyorum ancak bu noktada ekran kartında bir düşüş görünmüyor. PSU da sorun olsa ekran kartındada gücün kesilmesi gerekmez mi ?
PSU' dan ekran kartına ve işlemciye giden çıkışlar, girişler ve kablolar ayrıdır, ekran kartına taktığın PSU kablosunda sorun olabilir. Ama çok büyük ihtimal PSU yada anakart kaynaklı olabilir de.

PSU' dan ekran kartına ve işlemciye giden çıkışlar, girişler ve kablolar ayrıdır, ekran kartına taktığın PSU kablosunda sorun olabilir. Ama çok büyük ihtimal PSU yada anakart kaynaklı olabilir de.

Teşekkürler belkide.
Şu soruna çözüm olacak kimse yok mu acaba? Hala sorunum devam ediyor :(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı